Duygusallıkta tekrarın önemi..

Şiir, roman, öykü, deneme, eleştiri, inceleme.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
dEEp
Super Friend
Super Friend
Mesajlar: 557
Kayıt: 18-09-2004 04:30
Konum: İstanbul

Duygusallıkta tekrarın önemi..

Mesaj gönderen dEEp »

İnsanoğlu etki alanında kalmaya kabiliyetli ve yetenekli bir varlık..İnsan kendisinde ki duygusal kuvvet ve kudretini bilememektedir..İnsanların psikolojik yapılarını ve anlama kabiliyetlerini dikkate alarak hitap etmeli,yazmalı,halkın fikirlerini yoğurmak harmanlamak gerekir..Duygular akıldan daha fazla müyesser olduğu için gezen ve gören,okuyandan farklıdır..Müzik dinlemek,veya görüp gezdikçe insanın duygusallığı artar,Kur'an dinledikçe daha da artar..O zaman insan tabiatın diliyle doğanın simgeleriyle konuşmaya koyulur..
Duygusallığın kesilmemesi için tekrarın önemi büyüktür..Şiir dünyasın da taklit insanı hiç bir sağlıklı bilgiye ulaştırmaz..İnsan kendi tahmin ve kanaatine dayanarak akıl ve kalpleri hayran bırakan bağış kabul etmeyen ilahi kaynaklı,doğrudan bilgiye dayanarak kendine yol çizmelidir..Meşhur edebiyatçılarımız şairlerimiz vardır.bu konuya onlar daha vakıftırlar,çünkü işi ehline arz etmek aklın ve hikmetin gereğidir..
Ne dava haramisi, ne entelektüel sanat çığırtkanı, ne ütopya devşirmeni. Kuş olup uçtuk semaya..
Kullanıcı avatarı
Muystafa
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 247
Kayıt: 15-04-2005 06:28
Konum: Guetamala

Mesaj gönderen Muystafa »

şimdi bu konu çok değişik bi konu
yazdıklarını okurken dEEp çok farklı noktalardan duşunceler oluştu zihnimde suanki psikolojik durumumdan olsa gerek
ama yine çok farklı bi noktaya temas etmişşin bence bu yazdıkların senin ne kadar derin bi insan oldugunu gosteriyor yani duşunmekte sınır tanımıyosun
nede olsa duşunmek bedava bende cok duşunurum ama bazen içinden çıkamıyorum ne konuda olursa olsun kitlendimmi çok fena oluyorum .
Kur'an konuşunda dediklerine tamamen katılıyorum ama dinlerken nası duygular olusuyo dersen anlatamam yani oakadar yogun
Şiir dunyasınla belki alakası yok ama beni Aşık Veysel Satiroğlu çok etkiliyo hayatını inceleyebildiğim kadar inceliyorum yani Kör bi adam hayatı bukadar nasıl etüd etmiş anlamak mumkun değil işte senin yukarda yazdıklarının biraz payı var bence.
İnsan duygusal oldugu zamanları veya işte insanı duygulandıran şeyleri nekadar tekrar ederse hayata okadar sağlam yapısıyoki, yaşamak geliyo insanın içinden
herneyse fazla uzatmıyayım okucak olanları da duşunmek lazım. Hakkaten öyle bi konuya deyinmişşinki dEEp bu yazdıklarım düşündüklerimin çok az bi parcası.

Ayrıca imla hatası, kelime hatası yaptıysam kusuraa bakmayın
M&M
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir