Gıda İntoleransı Tahmin Edilenden Çok Daha Yaygın Bir Hastal

En önemli konumuz, sağlığımız hakkında bilgilerimizi paylaşalım
Cevapla
KorayVatan
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 17
Kayıt: 27-05-2010 10:51

Gıda İntoleransı Tahmin Edilenden Çok Daha Yaygın Bir Hastal

Mesaj gönderen KorayVatan »

Dünya Sağlık Örgütüne (WHO) göre dünya nüfusunun yarısında Gıda İntoleransı bulunuyor. 1 milyar kişide kesin tanısı konmuş Gıda İntoleransı vardır ve Dünya Sağlık Örgütü ((WHO), bu rakamın 2015'te 2,5 milyara ulaşacağını öngörmektedir. (WHO, JUNE 2006)

Gıda İntoleransı, Kilo verememe, Şişmanlık, Akne, Migren, Nedeni bilinmeyen ödem, Şişkinlik, Kronik yorgunluk, Gaz, Kabızlık, Cilt problemleri (örn. sivilceler, kaşıntı nörodermatit, kronik egzama vs.), Astım, Romatizmal hastalıklar, Mide krampları, OSB (Otistik Spektrum Bozukluğu), , İshal, Depresyon, Uyku bozuklukları, Baş ağrısı, Solunum yolu hastalıkları, Kronik Farenjit, Sürekli nezle olma, Ağızda yaralar, Epigastrik Ağrılar, İrrite Bağırsak Sendromu, Crohn hastalığı, Sık soğuk algınlığına yakalanma, Kronik burun akıntısı, Sedef hastalığı, Nörodermatit, Ürtiker... gibi genelde kronik olan birçok hastalığa yol açabilir.

21. yüzyılda yapılan bilimsel araştırmalar göstermiştir ki eskiden sebebi bilinmeyen ve tedavisi olmayan birçok kronik hastalığın temelinde Gıda İntoleransı yatmaktadır. Gıda intoleransının tanısı genelde dışarda bırakma teşhisi (exclusion diagnostics) ile konulur. Yapılan biyokimyasal tetkikler bariz kronik sendromları açıklayamazssa teşhis genellikle gıda duyarlılığına bağlı kronik enflamasyondur.

Askerlikten muaf tutulan çölyak hastalığı gıda duyarlılığına bağlı tipik gecikmeli bir TipIII reaksiyonudur. Çölyak hastalığı gluten duyarlılığından kaynaklanır. Bu hastalığın eski teşhis methodu diyetten çıkarmadır. Yani gluten içeren besinleri diyetinizden çıkararak semptonlarda gelişme olup olmadığına bakabilirsiniz. fakat bu oldukça zordur.

Günümüzde gıda duyarlılığına bağlı kronik hastalıkları teşhis eden ELISA bazlı testler mevcuttur. Bir kere yaptıracğınız Imupro300 testi size 270 gıdaya karşı olan duyarlılığınızı söyleyecektir. Size en uygun diyet geniş bir gıda spektrumunda hemen belirlenecektir. Size uygun kişisel diyetinizi uyguladığınız takdirde başta kronik problemler olmak üzere birçok sağlık sorunundan kurtulmanız mümkündür.

Askerlikten muaf tutulucak kadar önemli bir hastalık olan çölyak hastalığını ImuPro300 testiyle teşhis edebilirsiniz.


http://en.wikipedia.org/wiki/Food_intolerance
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir