Simpson'lardan Kıbrıs eleştirisi...

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Simpson'lardan Kıbrıs eleştirisi...

Mesaj gönderen Eternity »

ResimTüm dünyada ilgiyle izlenen çizgi dizi 'Simpsonlar'ın önceki pazar yayınlanan bölümünde Kıbrıs sorunu gündeme geldi. Dizinin baş karakteri Homer Simpson, oğlunun yanlışlıkla bindiği Türk gemisinin kaptanına, ''Kıbrıs'ı bölen aptallar'' diye bağırıyor. Ancak daha sonra olay tatlıya bağlanıyor.

ABD'deki 'Fox' televizyonunda yayınlanan ve yaklaşık 9 milyon kişi tarafından izlenen 348'inci bölümde, dizinin çocuk karakterleri Bart ve Lisa, bir karavanla kaza yapıp rıhtımdan ayrılmakta olan bir Türk gemisinin güvertesine düşüyor.

Karavanı arabalarıyla takip eden baba Homer ve anne Marge, rıhtıma gelince çocuklarının karavanla birlikte gemide olduğunu fark ediyor. Homer Simpson deliye dönüyor ve kaptanla arasında şu diyalog geçiyor:

Homer: "Çocuklarımızı geri getirin Kıbrıs'ı bölen aptallar."
Kaptan: "Sadece bu söz yüzünden ben de çocuklarınızı alıkoyuyorum."

Marge devreye giriyor

Ancak olay anne Marge'ın devreye girmesiyle çözülüyor. Anne, otomobilin bagajındaki 300 kutu konserve mantar çorbasını kaptana vererek gemiyi geri döndürmeyi başarıyor ve çocuklarını kurtarıyor.

Dizinin sonlarına doğru bütün aile, kaptanla birlikte gemide yemek yerken fonda, 'They Might Be Giants' grubunun, 'Istanbul (Not Constantinople)' adlı şarkısı duyuluyor.

Kaynak: Milliyet
Kullanıcı avatarı
Alamut
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1694
Kayıt: 16-09-2003 17:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen Alamut »

Simpsonların politik yanı olduğu bilinir ve başkan yanlısı fox tv de yayınlandığı için böyle şeyler şaşırtmaz beni. Yalancılığı tescilli bir kanal ve çizgi film. Ama lanet olsun ki işe yarıyor.......
Hani kurşun sıksan geçmez ya geceden...
Kullanıcı avatarı
Antikky
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 128
Kayıt: 17-12-2004 19:20
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen Antikky »

fox tv zaten bizdeki hükümet yalakası televizyonlardan farklı değil üstüne sağ görüşlü,sallayın ya : ) Kendi ülkesiyle alay eden bi çizgi diziden ne beklersin...
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir