Allah'ın Hafıza Sanatı

İslam dinimiz hakkında sormak istedikleriniz, merak ettikleriniz, paylaşmak istediklerinizi bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
ahmetsecer
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 130
Kayıt: 04-11-2008 17:58

Allah'ın Hafıza Sanatı

Mesaj gönderen ahmetsecer »

Her sabah kalktığımızda kim olduğumuzu, nerede yaşadığımızı, tüm geçmişimizi ve anılarımızı Allah hafızamızda yaratır. Yataktan şuurlu bir insan olarak uyanırız. Hafızamızdaki bilgiler bizi tehlikelerden de korur. Ateşin sıcak olduğunu anlamak için her seferinde dokunmayız, Allah'ın dilemesiyle ateşin sıcak olduğu bilgisi sürekli hafızamızdadır.

Allah deneyimleri de hafızada tutar. Televizyonu açmak için ne gerekir, diye her seferinde düşünmeyiz. Allah uzaktan kumandanın ne işe yaradığının bilgisini hafızamızda mevcut kılar. Hafızadaki devamlılık Allah'ın sürekli yaratmasının da delillerindendir.

Allah ilmiyle ve sonsuz aklıyla herşeyi sarıp kuşatmıştır. Allah'ın aklı vücudumuzu oluşturan her hücrede tecelli eder. Hücrelerin de hafızası vardır. Örneğin savunma hücreleri hangi hastalığı geçirdiğimizi, hücrenin ne gibi bir savunma yapacağını Allah'ın dilemesiyle hafızasında tutar.

Allah insanı yaratmasındaki üstün detayları Kuran'da şöyle bildirmektedir :

'Andolsun, Biz insanı, süzme bir çamurdan yarattık. Sonra onu bir su damlası olarak, savunması sağlam bir karar yerine yerleştirdik. Sonra o su damlasını bir alak (embriyo) olarak yarattık; ardından o alak'ı (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne yücedir.' (Müminun Suresi, 12-14)
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir