11 Eylül virüsleri sırada

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

11 Eylül virüsleri sırada

Mesaj gönderen taNGo »

ResimGüvenlik uzmanlarının son günlerde sıklıkla tartıştıkları ve 11 Eylül saldırılarının ikinci yıldönümüyle ilgili olduğu düşünülen virüs ailesi internette boy göstermeye başladı.

Symantec’in ‘W32.Neroma@mm’ olarak adlandırdığı virüs şimdiden Microsoft’a yayılmaya başladı. Şirket dünya çapında 50 bilgisayara bulaştığını tespit etti. Mesajın subject satırında “It’s Near 911” (11 Eylül’e yaklaşıyoruz) yazıyor.

Attachmernt dosyasının açılması durumunda aktif hale gelen virüs, daha sonra kullanıcının adres bölümündeki tüm adreslere kendini gönderiyor. Global Hauri firması CEO’su Eric Kwon’un 2 Eylül’de ilk olarak görüldüğünü açıkladığı virüsün şimdilik bilişim çevrelerindeki adı ‘Neroma’ olarak kabul ediliyor.

BLAİR VE 11 EYLÜL VİRÜSLERİ
Öte yandan İngiltere’da Başbakan Tony Blair’ın politik görüşlerini eleştiren emailleri taşıyan bir virüsün başgösterdiği ve bunun da ‘Neroma’ ile alakasının olabileceği düşünülüyor. Sophos firması her iki virüsünde emailin yanısıra chat programları ile de bulaştığı ve Network Associates’e göre kimi durumlarda antivirüsleri yazılımlarını, firewall’ları ve task manager’ları devre dışı bıraktığına dikkat çekiyor. Uzmanlar İngiltere’deki ve ABD’de bu iki virüsün birbirleryle bağlantıları olduğuna dair herhangi bir açıklama yapmazken, kullanıcıları ‘attachment’ dosyalarını açmamaları yönünde uyarıyorlar.
Hatırlanacak olursa 11 Eylül 2001’de New York’taki kulelere yapılan saldırının hemen ardından Nimda virüsü ortaya çıkmış ve tüm dünyada milyonlarca dolar hasara yol açmıştı. Blaster ve SoBig.F saldırıları da ağ şebekelerinin halen virüslere karşı zaafı olduğunu açıkça ortaya koydu.

Kaynak: NTVMSNBC
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir