Gelecek için pembe umut

Eğitim hayatımıza dair her şey. Anılar, düşünceler..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
vişne
Super Friend
Super Friend
Mesajlar: 575
Kayıt: 25-06-2003 01:25

Gelecek için pembe umut

Mesaj gönderen vişne »

ResimKolejli gençler LGS, ÖSS sınavı için yoksul öğrencilere Kavacık'ta bedava kurs açtı.

İstanbul'un seçkin okullarında okuyan gençler, Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın Kavacık'ta kullanıma sunduğu Pembe Ev'de semtin yoksul gençlerine gönüllü ders veriyor. Ders kitaplarını da harçlıklarıyla kendileri alıyor.

Fedakâr öğrenciler başarıyı paylaşıyor

İstanbul'un seçkin okullarında okuyan gençler LGS ve ÖSS sınavına hazırlanma imkânı bulamayan öğrencilere Kavacık'taki Pembe Ev'de ücretsiz ders veriyor.

Hayatlarındaki en zorlu sınavları başarıyla verip Robert Kolej ve Avusturya Lisesi'nde okuma hakkı kazandılar, Boğaziçi Üniversitesi'ne dereceyle girdiler. Şimdi bu sınavlara hazırlanmak için maddi imkan bulamayan yaşıtları için gönüllü olarak dershane açtılar. Kavacık'ta Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın kullanıma sunduğu Pembe Ev'de açtıkları kursta sabah 08.00'den akşam 18.00'e kadar tüm hafta sonlarını ders vererek geçiren gençler, biriktirdikleri harçlıklarıyla öğrencilerine test kitapları alıyor, onların kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Kavacıklı gençlere hem model hem öğretmen olan yaklaşık 90 genç, amaçlarını "eleştirdiğimiz sınav sistemine yeni kurbanlar vermek istemiyoruz" diye açıklıyorlar.

AZİMLİ OLMAK YETERLİ
Lise Giriş Sınavı (LGS) ve Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)'na yeterince hazırlanamadığı için okuma imkânı bulamayacak ya da hayal ettiği eğitimi alamayacak öğrenciler tek kuruş ödemeden bu kursa katılabiliyor. Kursa katılmanın şartları; çalışma disiplinine salip olmak, geleceğe yönelik eğitim hayali bulunmak ve ailesinin durumu ek hazırlık yapmasına izin vermemek. Eğitim dönemi başında tek tek seçilen 307 öğrenci şimdi bu kurslara katılıyor. LGS sınavının derslerini Avusturya Lisesi ikinci sınıf öğrencilerinden Deniz Önengüt, Eren İleri, Emirhan Emirgen, Güney Işıkara ve Robert Kolej'den Birçe Karabey veriyor. Bu sınıfın 10 öğrencisinden hepsi, şu andaki netleri ile Anadolu Lisesi'ne girmeye aday gözüküyor.

TAKTİK DE VERİYORLAR
ÖSS sınavına hazırlık kurslarında Boğaziçi Üniversitesi'ne derece ile giren gençler eğitmenlik yapıyor. Saime Sarıkaya Boğaziçi Fizik Bölümü'nü bu yıl kazanmış. Üniversitede eğitimini sürdürürken bir yandan Kavacık Lisesi öğrencilerine fizik dersi veriyor. "Toplum için bir şey yapmak istedim. Yapabileceğim en iyi şey geçen iki yıl boyunca hayatımı karartan üniversite sınavına girme stresi çeken insanlara destek olmaktı" diyor. Avusturya Lisesi ikinci sınıf öğrencisi Deniz Önengüt fen dersi veriyor. "Öğretmen olmak önce beni korkuttu. Ancak o sınava daha iki yıl önce ben de girmiştim. Sınavın zorluklarını bildiğimden taktikleri konusunda da çok şey verebileceğimi gördüm" diyor. Bu dershanede aynı zamanda gençlere sınav sırasında stres kontrolüne yönelik psikolojik destek veriliyor. Genç öğretmenler öğrencilerine daha iyi eğitim vermek için dershanelere giderek ders verme teknikleriyle ilgili destek programlar alıyorlar.

Kaynak: Sabah
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir