İslamda Devlet Yokmu

İslam dinimiz hakkında sormak istedikleriniz, merak ettikleriniz, paylaşmak istediklerinizi bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
1913
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 19
Kayıt: 07-07-2008 04:33
İletişim:

İslamda Devlet Yokmu

Mesaj gönderen 1913 »

(1) islamda devlet varmı
SIĞINIYORUM ALLÂH’A TAŞLANMIŞ ŞEYTANDAN


ADIYLA ALLÂH’IN, MERHAMETİYLE KUŞATANIN, GEREĞİNCE MERHAMET EDENİN

İslam devleti varmı, kur’ân’da delilleri. İnsan gerçekten nankördür. Geberesi insan. Her şeyi yok iken var eden, var oluşu, aklının kavrama sınırları üstünde engin bir yaygınlıkla, azamet ve kuvvet ve ölçüyle gerçekleştiren yaratanına karşı ne kadar umursamaz, ne kadar isyankar. Her şeyi var eden, var edişiyle mucizeler içinde mucize, mucizeler üstünde mucize eden. Varlık mucizesini hayat mucizesi ile büyüten, yaşatan, öldüren, yaşayan, ölmeyen allâha karşı ne kadar saygısız insan.
ey allâh’ın var ettikleri, allâh’ın yarattıkları, allâh’ın kulları uyanın. Ölümle uyanmadan, pişmanlığın faydasız olduğu zaman gelmeden uyanın.
sizi yüce yaratana karşı aldatan nedir. Bilip durduğunuz o yüce ,var ettiğini geri alacak ve onu neye layık etmişseniz oraya koyacak. Neye layık olmaya çalışıyorsunuz..! Ebedi kalacağınız yere hazırlık yapıyorsunuz. Dünya hayatı bunun için var. Layık olduğunuz yere hazırladığınız ne var. Cennetemi hazırsınız, cehennememi hazırsınız, hazırlıklarınızı bir hesaba çekin. Hatalarınızı anlayın, allâh’a dönün. O sizi cennete çağırıyor.
bu varlık onun, bu hayat onun. Bencilliklerini nefsini tanrı edinmişlerin sözü ise , bu benim bedenim, bu benim hayatım ne istersem onu yaparım olacaktır. Eğer doğru söylüyorsanız var olanları kullanmadan , basit zannnettiğiniz şeylerin en basitini , bir toz zerresini var edin . Allahtan başka güvendiğiniz , korktuğunuz ve allâh’ın olan egemenlik hakkını kendisine verdiğiniz yani allâhın yerine geçirdiğiniz tanrı edindiğiniz kim varsa çağırın , yardım ederbilecek iseler. Yok , yapamazsınız , bunu düşünmek bile delice bir düşüncedir bilirsiniz . Siz bile bile inkar eder bile bile küfredersiniz. Çağırdığınızda duymayanlara çağırırsınızda allâh’ı unutursunuz. Tüm putları sizce inkar edersinizde , kiminizin bencilliği, kiminizin eşi, kiminizin parası ,kiminizin babası, kiminizin atası putudur.
Haydi inandığınızda, güvendiğinizde doğru söyleyenlerseniz yaratana uyun. Varlık onun çünkü , var eden o. Haydi gelin allâh’ın kitabına uyun . Eğer inanıyor, güveniyorsanız allâh’a.
bir zereyi var edemeyenler ve bir zerreyi var edemeyen putlarınız sahte tanrılarınız sizler ateşin ebedi yakıtı olacaksınız , hatanızdan allâh’a dönmez iseniz. Bir zerreyi var edemez ve varlıkta , var edenin vermediği haklar iddia edersiniz , bilmiyormusunuz yaratanınız allâh’ın kitabında ne deniyor “dikkat , o’nun yaratma ve buyurma” (7 a’râf, 54)
o’nun yargı (egemenlik, hükmetme)” (6,62) (28,70) (28,88) ve (6,57) (12,40) (12,67) (40,12) (5,50) (13,41) (18,26) (42,10) ve daha pek çok âyette hükümranlık yetkisinin allâh’a âit olduğu bildiriliyor. Size ne oluyorki inandığınızı, güvendiğinizi iddiâ ettiğinize her şeyi var edene değilde , o’na isyan ederek o’nun kanunlarına aykırı kanunlar , kurallar çıkaran böylece kendini allâh’tan üstün gören , böylece sözle söylemese de fiilen tanrılık iddiâ eden yaratıklara itaat ediyorsunuz. Allâhı ,yaratanınızı değilde allâh’ın yarattığını , allâh’a isyan ettiği halde uyulmaya daha layık zannediyorsunuz. Yok yok siz tevbe edin. Tevbe etmediğiniz taktirde allâh’ın mülkünde allâh’a ortak ettiğiniz (şirk koştuğunuz) yada daha kötüsü allâh’ı özel günlere , gecelere veya yerlere layık görüp diğer tüm varlığı kendinize ve sahte tanrılarınıza layık zannetmeye devam ederek cehenneme layık olduğunuz ve cehenneme hazırlandığınız şüphesizdir. Ne yaptığınızı bilmez bir aldanmışlıkla aldanmışsanız , allâh’ın kitabını düşünerek anlayarak okuyun uyanın, tevbe edin, allâh’a dönün.
allâh’ın kanunu ,hükmü, yargısı, uygulanması gereken kararı, bize gönderdiği kitâbındadır. O kitâbdaki hükümle hükümranlık yapmayanlar kâfirlerdir ; allâh’a karşı nankörlük edenler, allâh’ın hükümranlık hakkını inkâr edenlerdir. “… ve kim hükmetmedi (yargılamadı, egemen olmadı) ne ile (ki) indirdi allâh , böylece işte (onlar) onlar kâfirler.” (5 mâide, 44) .yüce allâh’ın indirdiği nedir. “ve indirdi sana kitab ve hikmeti” (4 nisâ, 113). Tevrat ve incil ve furkan ( kur’ân) (zikr) allâh’ın indirdiklerindendir. Âyetin belirttiği gibi (salat ve selan ona) yüce allâh’ın elçisi muhammede kitâb ve hikmet indirdi yüce allâh. Kitâb kur’ân, hikmet ise yüce allâh’ın elçisinin sözüyle ve işiyle öğrettikleridir. Allâh’ın indirdiği bu ikisi islâmı oluşturur. Kur’ân’da (salat ve selâm ona) yüce allâh’ın elçisi. “ve nutuk atmaz arzusundan” “o ancak bir vahiydir vahyediliyordur” (53 necm , 3 ve 4) bir takım münafıklar yüce allâh’ın elçisiyle gelen dini reddetmek için allâhı ve kur’ân’ı kabul eder görünerek, peygamberi dinde söz sâhibi olmayan hüküm sâhibi olmayan her hangi bir insan gibi göstermeye gayret ederler. İslamı yok etme gayretindeki şeytanların yönettiği bu zavallı cehennem yakıtları pek çok müslümanı bu sapkın inanca saptırmışlardır. Bunlar bu inançları ile pek çok âyeti inkâr etmiş oluyorlar. Allâh’n kitab ve hikmeti indirdiğini bildirdiği âyette dâhil.böylelerinin münâfık olduğunun delîli.
görmedinmi (onları) ki zannediyorlar elbette onlar güvendiler (îmân ettiler) neye ki indirildi sana ve neye ki indirildi senin öncenden istiyorlar yargılanmayı kudurgana (tâğûta) ve muhakkak emrolundular inkâr etmekle (kâfir olmakla) ona ve istiyor şeytan saptırmayı onları sapmanın uzak olanına” (4 nisâ, 60)
ve dendiğinde onlara , gelin neye (ki) indirdi allâh ve elçiye (peygambere) , gördün münâfıkları geri duruyorlar senden (bir) geri duruşla” (4 nisâ, 61)
bu iki âyetin bildirdiği , allâh ve elçisinin islamda yargılamanın, egemenliğin, hükümranlığın delili olduğudur. Aksine , islamı oluşturan bu iki kaynaktan başka bir yargı, egemenlik, hükümranlık kaynağı arayanların müslüman olduklarını söylemeleri isbata muhtaçtır . İsbatı ise islamla yargılanmayı istemek , islam kanununu , egemenliğini , hükümranlığını fiilen istemektir. İslamdan başka yargı batıl , şeytana aldanış sebebidir .
islamda devlet işte bu âyetlerle açıklandığı gibi vardır. İslamda devlet yoktur diyen münâfıkların ,şeytanın hizmetinde ,onun saptırma gayretinin araçları olduğu böylece bu âyetlerle bilinir. İslamda devletin olmadığı iddiasını savunan münafıklara sorulacak basit bir soru yanlışlarını açığa çıkarmaya yeterlidir . Devlet ne iş yapar ?
devletler kanunlar oluşturarak inançta ve işlerde doğruyu , yanlışı, ödülü, suçu ve cezayı yönetim biçimini ve yöneticinin ve halkın görev ve haklarını,savaş ve barışı,para ve ticareti,evlilik ve boşanmayı ordu ve sağlık kurumlarını ve saire akla gelen her alanda kimi devletler az kimi devletler çok kanunlar oluşturarak uygulayıcı kurum ve kişileri teşkilatlandırırlar. Uluslar arası ilişkilerde temsil ve halkının refah ve güvenliği de halkları için devletlerin görevidir. Ve saire.
bu anılan işlerin hepsi ve daha fazlası allâh’ın indirdiği kitap ve hikmetin içindedir. Yüce allâh’ın elçisi toplumsal davranış biçiminden fazlasını kişisel yaşam biçiminide örnek olarak ve emrederek ve teşvik ederek gerektiğinde yargılayarak toplumsal bir yaşam biçimini , yani dini yüce allâh’ın emrettiği biçimde yaşatmak için çalışmıştır. Dinin tam anlamı toplumsal düzen, nizam, sistemdir. O gerektiğinde savaş kararı almış , ordu kurmuş ve savaşmış, gerektiğinde barış yapmıştır. İslam devletinin başkanı, ordu komutanı, namazda imam , düzenin ölçüsü idi. Devletin egemenlik alanındaki şehir ve ülkelere öğretmenler ,yöneticiler göndermiş. Vergi almış, halka ihtiyaçlarınagöre yardım etmiş, zenginden alıp fakire zekat dağıtmış. Ticaret hukukunda toplumsal sömürü aracı faizi yasaklamış. Yemek ve içmekte helal (serbest) ve haramı (yasağı) açıklamış. Cinsel ilişkide helali (serbesti) ve haramı (yasağı) açıklamış. Helada nasıl davranılacağından toplumsal davranışlara kadar her alanda bilgilendirmiş, yönetmiş.ilmi (bilimi) teşvik etmiş. Cehaleti kötülemiş. Sağlığı önemsemiş özendirmiş ve tedaviyi tıbbı tavsiye etmiş.
bu işleri yapan kurum devlettir, allâh’ın âyeti açık , net bildiriyor bu işler , kur’ân ve sünnette bildirildiği gibi yapılacaktır. “öyleyse hükmet (onların) aralarında ne ile (ki) indirdi allâh ve uyma (onların) arzularına” (5 mâide, 48)
allâh’ın ve elçisinin emri olan işler hem şahısları ilgilendiren işler hemde toplumu ilgilendiren işler yani devlet işleridir. Öyleyse allâh’ın ve peygamberin ve müslüman yöneticinin emrine uymakla ilgili âyetler müslümanlara islam devleti kurmayı emrediyor. “ey (onlar) ki güvendiler (îmân ettiler) , (emrine) uyun allâh’ın ve (emrine) uyun elçinin ve buyruk sahibinin sizden, böylece çekiştinizmi bir şeyde , öyleyse (geri) çevirin onu allâh ve elçiye oldunuzsa güveniyorsunuz (îmân ediyorsunuz) allâh ve gününe sonranın (âhiret gününe) bu seçkin ve daha güzel yorumca” (4 nisâ, 59)
Yani îmanın şartı olan bir şeydir allâh’ın ve peygamberin emrine uymak . İslam devleti kurmak . Kişi gücünün yettiği kadarından mesuldür. İslamla yönetmek gücünü aşarsa o taktirde islamla yönetecek bir devlet kurmak için çaba göstermelidir. Temel ölçü “ görev yüklemez allâh kimseye istisnası kapasitesi (kadarı)…” (2 bakara, 286)
ey (onlar) ki güvendiler (îmân ettiler) rüku edin ve secde edin ve kulluk edin düzenleyeninize (rabbinize) ve edin seçkin (iş) (hayır) olurki siz kurtulursunuz” (22 hac, 77)
uğraşın allâh’da gerçek uğraşıyla (onun) , o seçti sizi ve yapmadı size dinde güçlükten , milleti babanız ibrâhîmin , o şanlandırdı (adlandırdı) sizi teslim olanlar (müslümanlar) olarak önceden ve bunda olur diye elçi tanık size ve olursunuz tanıklar insanlara, öyleyse ayakta tutun (kılın) namazı ve getirin zekatı , sım sıkı tutunun allâh’a o dostunuz (mevlânız), öyleyse ne güzel dost (mevlâ) ve ne güzel yardımcı” (22 hac , 78)
VE SAĞ OLSUN KİM UYDU (GERÇEĞE) İLETENE” (20 TAHA, 47)
ÖVGÜ ALLAHA DÜZENLEYENİ EVRENLERİN” (1 FATİHA, 1)


Yazının telif hakkı yazar adı ve web sayfasının yayınlanmasından ibarettir.
alıntı : yazar, ali kenan aydın
sayfa, www.enbuyuk1.tr.gg ve www.enbuyukbir.com
âyet :" VE KİM AZIP GEÇERSE DIŞINA İSLAMIN HERHANGİ BİR DİNE BÖYLECE KABUL EDİLMEZ ONDAN VE O AHİRETTE HÜSRANA DÜŞENLERDEN" (3 ÂLİ İMRAN 85)
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir