Eğitimde bilişim seferberliği

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Eğitimde bilişim seferberliği

Mesaj gönderen taNGo »

ResimIBM, Microsoft ve Intel'in eşzamanlı olarak başlattıkları eğitim yatırımları meyvelerini vermeye başladı. Öğretmen ve öğrenciler basılı ders kitapları yerine dijital içerikle donatılmış notebookları kullanacaklar.

Yeni başlatılan bir uygulama ile gelecekte öğrencilerin derslerini nasıl izleyecekleri ve klasik okul kitap ve defterleri yerine neleri kullanacakları konusunda değerli ipuçları veriyor. IBM tarafından yürütülen 'Ortak Müfredat Çözümü' adlı bilgisayar uygulamasının çalıştırıldığı projede, farklı okullarda farklı araçların dijital versiyonları kullanılıyor.

Bazı okullarda ders kitapları yerine dijital kitaplar kullanılır iken, bazılarında ise ders notları, ders planları ve öğrenci bilgileri dijital ortama aktarılmış bulunuyor. Örneğin her öğrencinin kişisel olarak kullanabileceği Kişisel Taşınabilir Kütüphane, 3000'i aşkın kitabı, haritayı ve edebiyat eserini içeriyor. Öğrencilerin, notebook bilgisayarlar üzerinden dijital müfredat içeriğine ulaşmaları, hem bilgiye ulaşmayı kolaylaştırıyor, hem de her zaman güncel bilgiye erişmelerini sağlıyor.

Bilgisayar şirketleri kolları sıvadı

Dijital içeriğin bir başka avantajı da, okulların standart müfredatı aynı dijital içerik üzerinden takip edebilmeleri. Öğrencilerin ders yılı başında kitap bulamama gibi sorunları da ortadan kalkıyor.

Uzmanlar, basılı kitap ve defterlerin kalkması ile sırt çantalarındaki ağır yüklerinden kurtulan öğrencilerin kronik sırt, omuz ve boyun ağrılarının büyük ölçüde kurtulacaklarını belirtiyorlar. Öte yandan Microsoft Türkiye ve Intel de Milli Eğitim Bakanlığı ile protokoller imzalayarak önemli adımlar atmaya başladılar. Öğretmenlerin eğitimde bilgisayar teknolojilerini etkin kullanabilmeleri için 'Microsoft Öğretmen Eğitim Akademisi' adında bir program başlatıldı. Türkiye tarihindeki en büyük eğitim hamlelerinden biri olan programla, gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlere temel bilgisayar becerileri kazandırılarak, gerçek potansiyellerinin ortaya çıkması hedefleniyor.

Kaynak: Hürriyetim
Dreams
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 6250
Kayıt: 18-01-2004 13:00

Mesaj gönderen ComiC »

Ne kadar güzel, belki notlarım daha iyi olur :)
enjoy the silence..
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir