Yurtdışı İnternet çıkışları yine koptu

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Yurtdışı İnternet çıkışları yine koptu

Mesaj gönderen Eternity »

ResimTürkiye İnternet altyapısında yaşanan çöküşlere bir yenisi daha eklendi. Marmara Denizi’nden geçen yurtdışı bağlantı kablosu koptu.

Normal zamanlarda 8.8 gigabit olan çıkış kapasitesi 3 gigabite düştü. Yabancı sitelere erişimde yavaşlama ve erişim problemleri yaşanıyor.

Geçtiğimiz ay Türkiye’nin yurtdışındaki sunuculara bağlantısını koparan teknik problem çözüldü fakat bu sefer de deniz altından geçen kablo koptu.

Geçtiğimiz sene Cezair’deki deprem nedeniyle kopan kablolar Türkiye İnternet’ini haftalarca çöküşte bırakmıştı. Bu sefer de Marmara Denizi’nin altından geçen MedTürk fiberoptik kablosu “bilinmeyen bir nedenle” koptu.

Dün saat 16:15’te gerçekleşen bu kopuş, yurtdışındaki sunuculara erişimde problemler yaşatıyor. Giderek sıklaşmaya başlayan bu çöküşler, mevcut kapasitenin yeterliliği ve altyapının doğru kullanılıp kullanılmadığı konusunda tartışmalar yaşatıyor. Türkiye İnternet omurgasını yurtdışına bağlayan bu kablonun kopuş nedeni bilinmiyor; daha kötüsü ne zaman onarılacağı ve tekrar yaşanıp yaşanmayacağı konusunda da Türk Telekom net bir cevap veremiyor. Türk Telekom’un açıklamalarına göre, çıkış hızındaki düşüşlerin önüne geçmek için ek kapasitelerin devreye konulmasına çalışılıyor.

TELEKOM: ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLÜYOR

Türk Telekom, yurt dışı internet erişimini sağlayan alternatif kablolardan birisi olan MedTürk denizaltı kablosunun, Marmara Denizi’ndeki kısmının zarar gördüğünü ve yedeklerin çalıştırıldığını bildirdi.

Telekom’dan yapılan açıklamada, 16 Ocak’ta yurtdışı internet erişimini sağlayan kablolarda bir zarar meydana geldiği ve nedeninin araştırıldığı belirtilerek, "Günün en yoğun saatlerinde maksimum 7 Gbps’lik kapasite ihtiyacının yüzde 56’sı olan 3.9’luk Gbps kısmı, kablonun kopmasından sonra hizmete verilen yedek kapasitelerle karşılanmaktadır" denildi.

Alternatif güzergahlardan yeni ek kapasite temin etme yönünde çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Telekom, kopan kablonun tamir edilmesiyle ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Kaynak: Hürriyetim
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 24 misafir