Kalp krizi tarih olacak

En önemli konumuz, sağlığımız hakkında bilgilerimizi paylaşalım
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Kalp krizi tarih olacak

Mesaj gönderen Eternity »

Londra'da yeni geliştirilen ‘kalp hapı’, düzenli olarak kullanıldığında 30 yaş üzerindeki insanlarda her türlü kalp krizi riskini tamamen önlüyor.

Orta yaşın en büyük kabuslarından olan ve aniden hayatı sona erdiren kalp krizi artık tarihe karışıyor. İngiliz The Observer Gazetesi’nde yar alan habere göre yeni geliştirilen ‘kalp hapı’, düzenli olarak kullanıldığında 30 yaş üzerindeki insanlarda her türlü kalp krizi riskini tamamen önlüyor.

Londra’daki College Üniversitesi’nde İngiliz, Alman, İtalyan ve Finli araştırmacıların yürüttüğü projeye başkanlık eden Prof. John Martin, ‘Sıtma ve AIDS’den daha fazla insanı öldüren bu illeti önlemek için eyleme geçmeliyiz.

Bizim geliştirdiğimiz tabletler 10 yıl içinde kalp krizini tarihe gömecek’ diye konuştu. 10 yıl sonra insanlara umut olması beklenen ‘kalp hapı projesi’nin Prag’da yapılacak olan Avrupa Birliği Komisyonu Descartes Ödülü’nü alması bekleniyor.

Kaynak: Hürriyetim
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Mesaj gönderen taNGo »

ne güzel buluşlar çıkıyor..
Dreams
Kullanıcı avatarı
uthanqach
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 35
Kayıt: 19-02-2004 04:00

Mesaj gönderen uthanqach »

aaa ne güzel ölmücek miyiz yani ?? töbe haşa
yagmurlu aksamlarda, tek basima dolasirken yasadigim o romantik,o cilginca,o hasret dolu tek bir duygunun sebebiydin sen!
Fairy

Mesaj gönderen Fairy »

Ya aslında kalp rahatsızlığı tamamen genetik bir olay, ailenizde kalp krizi geçirmiş biri varsa sigara içiyosanız , beslenmenize özen göstermiyosanız bunun olması beklenen bir şey,
Lakin kalp krizinde büyük bir etken olan strese engel mi olucakmış bu haplar ben onu anlamadım? Ya kalp krizinin nedeni damar sertliği ya da kanda bulunan yoğunluğun artması ve aniden bir damarı tıkaması ve bunun ardından kalbe kan gitmediği için kalp duruyor, enfaktüs oluyor ve kalbin belli bir noktası kullanılmaz hale geliyor veya tamamı.. Kalp durduktan sonra tekrar çalışma ihtimali var ve hemen ardından anjio yapılması gerek oluyo vs vs..
Bunları neden söyledim, bu hap tamamen fasa fiso, bir işe yaramaz, tansiyon ilaçları var ya da başka ilaçlar damar sertliğini önlemek için.. Ama bir işe yaramıyolar, 20 yıl boyunca hipertansiyon nedeniyle hap kullanmış biri 20 yıl sonra hala daha tedavi olurken kalp krizi geçirebiliyo..
Hani Aids'in çaresi bulunmuştu..
Ya bakın bunların çaresi bulunuyosa bile biz bilmiyoruz.. Ki benim az da olsa bilgim var ve bildiğim şu ki kalp krizinin tek korunma yöntemi doktor kontrolü ki bazı durumlarda o bile işe yaramaz, özellikle diabet rahatsızlığı olanların damar tıkanıkları anjio dışında hiç bir şekilde görülmüyor, EKG, talium testi filan hep hikaye oluyo..
İşin özünü sonunda yazayım, bunlara inanıp kendimizi kaptırmayalım, 25 yaşından sonra her yıl bir Kardioloji uzmanına başvuralım, derim ben..

[4 5 sene sonra bana da gelebilirsiniz.. :-D ]
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir