Sakal Ekimi

En önemli konumuz, sağlığımız hakkında bilgilerimizi paylaşalım
Cevapla
dratillakaya
New Friend
New Friend
Mesajlar: 3
Kayıt: 17-06-2008 12:18

Sakal Ekimi

Mesaj gönderen dratillakaya »

Sakal yüzümüzde çeşitli ifadelerde kullanılan erkeğe özgü önemli estetik yapıdır.Yıllar içerisinde kişinin sosyal statüsüne,yaşına,düşünce biçimine bağlı olarak ve değişen modayla birlikte değişen şekiller verilmiştir.Hiç çoıkmaması,eksilmesi veya yaralanması çok dikkat çekici olmaktadır.
Sakal eksikliğinde yapılabilecek tek şey sakal ekimidir.Uzun yıllar uygulanan enseden alınan saçlı cilt parçasının küçük guruplara ayrılarak ekimi şeklinde gerçekleştirilen FUT yöntemiyle sakal ekiminde sakalların demetler halinde ve dik çıkması sebebiyle terkedilmiş ve kısmen açı verilebilir teknik olan FİT yöntemine geçilmiştir.Benzer sorunlar(kıl köklerinin ameliyatla alınması,ağrı,şişlik olması,ekilenlerin bir kısmının çıkmaması) sebebiyle yaygınlaşamamış ve yerini FUE tekniğiyle kıl kökü nakline bırakmıştır.
FUE yönteminde kıllar 0.6 mm lik uçlarla ameliyatsız ve tek tek alınır bu sebeple alım yerinde herhangi bir iz kalmaz.Ekim sakalın o bölgesinde olması gereken açıyla(30-50 derece) ekildiği için doğal görünür diğer taraftan ekim yeri eski tekniklerdeki gibi kesilmez sadece kılın girebileceği kadar bir delik açılarak ekilir.
Sakalların çıkış açısı bölgelere göre çok değişken olan bir yapıdır.Her alandaki sakal farklı açıyla çıkmaktadır.Ekimde bu açılara dikkat etmek gerekir.
Sakal ekiminde kalitesi en iyi olan ense kılları kullanılır.Ne kadar alana ekileceği önceden simetrik bir şekilde çizilir.Ekilecek alana kıl kökleri tekli folliküller halinde ve santimetrekareye 20-60 kök gelecek sıklıkta ekim yapılır. FUE yöntemiyle sakal ekimi bu konuda tecrübeli cerrah tarafından yapılması halinde doğal sakaldan ayırt edilmesi çok zordur.Sakal ekimi saç ekimi gibi değildir bu konuda bilgi birikimi ve tecrübe gerektirir.
Sakal ekimiyle ilgili iletişim için www.sakalekimi.com
Sakal ekimiyle ilgili iletişim için www.medicalart.com.tr
Diğer kıl kökü nakli resimleri için www.sacekimiresim.com
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir