Kabızlıktan kurtulmak için

En önemli konumuz, sağlığımız hakkında bilgilerimizi paylaşalım
Cevapla
Kullanıcı avatarı
enlilus
New Friend
New Friend
Mesajlar: 1
Kayıt: 29-04-2008 13:34

Kabızlıktan kurtulmak için

Mesaj gönderen enlilus »

Tuvalete hiç çıkmama veya çok seyrek çıkmaya kabızlık, peklik ya da inkıbaz denir. Tıp dilinde ise konstipasyon adı verilir. Yeterince sulu şeyler yememe, sinir bozukluğu, bağırsak tıkanıklığı, sindirim sistemi bozuklukları, hormon dengesizliği, basur, fıtık boğulması, kabızlığı doğuran nedenler arasındadır. Ayrıca günlerinin büyük bir kısmını oturarak geçirmek zorunda olanlarla, hamilelerde ve yaşlılarda görülür. Öncelikle kabızlığa neden olan hastalığı tespit etmek gerekir. Esas nedeni tespit etmeden alınacak müsil ilaçları kötü sonuçlar doğurabilir. Kabız omayı önlemek için, sebze çorbaları ve yemekleri, mercimek, ıspanak, salata, balık ve çavdar ekmeği yemek çok faydalıdır. Ayrıca erik reçeli, bal, üzüm, kayısı veya elma yemek; bol su veya şerbet içmek de yararlıdır. Müzmin kabızlıktan şikayet edenlerin de; fazla et, yumurta, peynir, beyaz ekmek, muz gibi yiyecekleri azaltmaları, kahve çay ve sigarayı en az miktara indirmeleri, alkolü bırakmaları gerekir. Kabızlığı gideren ilaçların fazla miktarda ve uzun süre kullanılması kötü sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle ilaçları kullanırken tavsiye edilen miktarları aşmamak gerekir.

Bunlar harince NOW firmansının RegulX ismi ile ürettiği üründe bu sıkıntılar için son derece faydalıdır.
Sıkıntınız varsa tavsiye ederim.
http://www.vitaminburada.com/urun.aspx?pid=144
http://www.vitaminburada.com/
aramana
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 15
Kayıt: 12-05-2008 17:52
İletişim:

Mesaj gönderen aramana »

enteresan
yolcu_ankara
New Friend
New Friend
Mesajlar: 10
Kayıt: 06-07-2008 09:55
Konum: Ankara

Mesaj gönderen yolcu_ankara »

lifli gıdalar tüketmek gerekiyor, bunuda her yiyecekte bulmamız imkansız bitkisel lif tabletleri ile vücudumuzun günlük lif ihtiyacını alarak bu tür problemlerden kurtulabiliriz.
Kullanıcı avatarı
erdem55kara
New Friend
New Friend
Mesajlar: 3
Kayıt: 02-12-2008 20:30

Mesaj gönderen erdem55kara »

Geçmiş olsun posalı yiyecekler yemeye özen gösterin.ama kabızlıgın yogun oldugu dönemlerde.gılıserin şurup.veya hakiki zeytin yagı.düzenli olarak kullanırsanız rahatlarsınız.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir