Köpek almadan önce...

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Köpek almadan önce...

Mesaj gönderen taNGo »

Resim Kendinize ilk sormanız gereken soru gerçekten hazır olup olmadığınız olmalı...

Önünüzdeki 10 - 15 seneyi sizle beraber geçirecek ve bütün yükümlülüklerini yerine getirmek durumunda olduğunuz, size ölesiye bağlı olacak ve bütün dünyasının sadece siz olacağınız bir dost almak üzeresiniz. Bu güzel dostluğun başlangıcı eğer bazı cevapları tam olarak veremediyseniz düşünüldüğü gibi çok da kolay olmayabilir.

Sonuçta bir canlı alacaksınız ve onun da kendi kişiliği olacak. Beraber paylaşacağınız yılların problemsiz geçmesi için onu güzel bir eğitimden geçirmek durumundasınız. Irka göre değişiklikler göstermekle beraber yavru köpeklerde eğitim genel anlamda aşağı yukarı aynıdır.

Kendinize şu soruları sorun;
Ona yeteri kadar zaman ayırabilecek miyim?
Gezdirilmesi, temizliği ve beslenmesi ile ilgilenebilecek miyim?
Düzenli olarak sağlık kontrollerini yaptırabilecek miyim?

Bu üç genel soruya cevabınız (hepsine birden) evetse okumaya devam edin. Ancak birine bile hayır diyorsanız kesinlikle köpek almaktan vazgeçmelisiniz. Yoksa hem kendinize hem de ona hayatı zehir etmiş olursunuz.

Genelde sağlıklı olan köpeğinizi yavru iken almak olacağından ve öyle yapacağınızı varsayarak biraz daha detay sorulara geçelim...
Uykusuz gecelere hazır mısınız?
Salonunuzun ortasına küçük veya büyük tuvalet yapıldığı zaman tepkiniz ne olur?
Ayakkabılarınızı, terliklerinizi ve kemirilebilecek bilumum eşyalarınızı ne kadar seviyorsunuz veya onlardan vazgeçebilir misiniz?, en iyi ihtimalle bir süreliğine onları saklamayı göze alabilir misiniz?
Yalanmaktan hoşlanır mısınız?
Ne kadar sabırlısınız?


Yavru köpek aldığınız zaman yukardaki ihtimallerden en az birini veya birkaçını bir süreliğine de olsa yaşayacaksınız. (Tabi köpeğinize vereceğiniz doğru eğitimle bunlar çok kısa sürede aşılacaktır.)

Köpek almadan önce yapılması gereken en önemli şey (sonuçta bir canlı alıyorsunuz) bütün ihtimalleri gözden geçirmek ve ondan sonra karar vermektir. Artık aşağı yukarı nelerle karşılaşabileceğinizi bildiğinize göre sıra ırk seçimine geliyor. Örneğin diğer bütün ırkların yavruları gibi minicik olan bir Danua büyüdüğü zaman sizi boyutlarıyla dehşete düşürebilir. Bu durumda ırkı seçmeden önce ırkın tüm özellikleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmalısınız. Bununla beraber seçiminizi yaparken en doğru yaklaşım moda olan ırkı değil, eviniz, siz ve yaşam stiliniz için en iyi olan köpeği seçmektir. Kimi köpek çok daha aktif ve ilgi gereksinimi duyarken kimisi de daha sakin ve çok fazla ilgi beklemez. Kimi ırk içgüdüsel olarak koruyucu ve saldırgan iken kimisi de oldukça sevecen ve herkesle iyi geçinen yapıya sahiptir. Sonuçta size ve kişiliğinize en uygun ırkı seçmek doğru olacaktır.

Diğer bir seçim ise cinsiyet tercihidir. Bu da tamamen sizin tercihiniz olmakla birlikte bilmeniz gereken dişi köpeklerin 6 ayda bir kızgınlık gösterdikleri ve kanamalarının olacağı ve istenmeyen gebeliklere karşı bu dönemlerde köpeğin kontrol altında tutulması gerektiğidir.

Kaynak: NTVMSNBC
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir