ÖĞrenme Stİllerİ

Eğitim hayatımıza dair her şey. Anılar, düşünceler..
Cevapla
tatar44
New Friend
New Friend
Mesajlar: 2
Kayıt: 11-01-2008 02:51

ÖĞrenme Stİllerİ

Mesaj gönderen tatar44 »

Bireyin öğrenme stillerinin belirlenmesinde karakteri, tavır ve davranışları, doğal yetenekleri, ilgi alanları ve etkilendiği çevresel faktörler büyük önem taşır. Öğrenme stillerinin doğru bir şekilde tanımlanması ve bireyin eğitim süreçlerinin bu stillere göre desteklenmesi eğitim sürecini daha eğlenceli, daha etkili ve en önemlisi gerçek hayatla daha çok ilişkili bir hale getirmektedir. Her bir bireyin, toplumun geleceğinde her açıdan değerli ve potansiyel parçası olduğu inancından hareketle, eğitimin ve özellikle de çocuk eğitiminin mümkün olduğu kadar çocuk -öğrenci-için, etkili ve gerçek hayatla bağlantılı bir şekilde sürmesi sağlanmalıdır.

Eğitimciler ve aileleri aynı ölçüde ilgilendiren bir konu ise öğrencilerin öğrenme konusunda sergiledikleri farklılıklardır. Örnek verecek olursak;

Ø Bazı öğrenciler belli konuları kolayca öğrenirken bazıları daha zor öğrenir,

Ø Bazı öğrenciler belli yetenekleri iyi öğrenirken bazılarının belli bir düzeyin üstüne çıkamadığı gözlenir,

Ø Bütün öğrenciler aynı anda öğretilen yetenek yada bilgiyi aynı oranda veya aynı hızda öğrenemez.

Her öğrenci farklı öğrenme şekilleri sergiler. Böyle bir farklılaşmanın oluşması çok doğaldır, çünkü her öğrencinin kendine özgü düşünceleri, yetenekleri, ilgi alanları, karakter özellikleri, alışkanlıkları, hayata bakış açıları, farklı aile yapıları ve bilgiyi işleyiş tarzı vardır. Bu farklılıklar öğrencilerin öğrenme süreçlerini doğrudan etkiler. Bir öğrencinin bir bilgiyi ya da yeteneği çok iyi bir şekilde öğrenebilmesi için öncellikle o bilgiyi yada yeteneği öğrenmek istemesi gerekmektedir. Bu olgu, öğrencilerin öğrenme sürecinde yaşadıkları farklılaşmayı doğrudan etkilemektedir.

Öğrenmeyi etkileyen faktörler nelerdir? ...

alıntı: http://www.sistemin.com/Forum.asp?forum ... =&alfomad=
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir