Elleri kullanmadan internette sörf artık mümkün...

İnternet üzerindeki güncel haberler, değişiklikler, paylaşımlar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
c|ost
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1375
Kayıt: 06-05-2004 19:03
Konum: nereye...
İletişim:

Elleri kullanmadan internette sörf artık mümkün...

Mesaj gönderen c|ost »

Artık ellerinizi kullanmadan internette sörf yapmanız mümkün...

New Scientist dergisinin haberine göre, Kanadalı bir bilim adamının geliştirdiği sistem sayesinde insan gözü ve burnu bilgisayar faresi (mouse) olarak kullanılabilecek.

Merkezi Kanada'nın başkenti Ottowa'da bulunan Bilgisayar Teknolojisi Enstitüsü'nde görevli Rus asıllı Dmitry Gorodnichy'nin icat ettiği sistem, bir kamera (webcam) yardımıyla gözün ve burnun hareketlerinin algılanıp bir USB port aracılığıyla bilgisayara komut olarak iletilmesi ilkesine dayanıyor.

Gorodnichy'nin sisteminde, kullanıcı burnunu imleç (cursor) gibi kullanabilirken, sol gözünü kırptığında, farenin sol tuşuna tıklamakla aynı işlevi görüyor. Sağ göz kırpıldığında da sağ tuş tıklanmış oluyor.

Geliştirdiği sistem sayesinde sakatların ve oyun tutkunlarının bilgisayar kullanmalarının çok kolaylaşacağını belirten mucit Gorodnichy, burun imleçli icadına ''Nouse'' (Burnun İngilizce karşılığı ''Nose'' ve farenin İngilizce karşılığı ''Mouse''un karışımı) adını verdi.

Teknoloji analistleri ise yeni sistemin kullanılabilirliği konusunda çeşitli görüşler dile getiriyorlar. Bazıları, sistemin klavye ve fare ile birlikte kullanılabileceğini savunurken, bazıları ise sistemin kullanılabilirliğinden emin olmadıklarını söylüyorlar.

Kimi uzmanlar, icadı ahmakça bulduklarını belirterek, insanların bunu kullanamayacaklarını kaydediyor.

---------
Milliyet
[dropshadow=#ffffff][i][color=#ff00ec][b]Bugün Yüreğimde KOCAMAN bir gül kokusu var...[/b][/color][/i][/dropshadow]
sTePHaN_pAtRicK

Mesaj gönderen sTePHaN_pAtRicK »

Fazla teknolojiyi sevmiyorum,biraz ilkel olmak en güzeli bence...ewt,teknolojiyi seviyorum,kullanıyorum da,güzel...ama fazlasını sevmiyorum ...
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir