Türkiye'nin "Dolly"leri Kasım'da doğacak!

Piyasada bulunan yada yeni çıkan teknolojik aletler, bunların incelemesi ve tartışmalar.
Cevapla
Glfm

Türkiye'nin "Dolly"leri Kasım'da doğacak!

Mesaj gönderen Glfm »

Türkiye’nin ilk kopya koyunları Kasım’da doğuyor. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden bir ekip, 2 anne koyundan dünyaya gelecek 6 kopya kuzuyu bağrına basmaya hazırlanıyor.


Türkiye’nin ilk kopya koyunları Kasım’da doğuyor. Bilim dünyası, organ naklinden, üstün nitelikli hayvan nesilleri yetiştirmeye, hastalıkların daha hızla tedavi edilmesinden yepyeni ilaçların üretimine kadar birçok alanda çığır açmayı umuyor. 3 yıllık projenin meyvesi Türkiye’nin Dolly’lerini kopyalayacak kişi ise, Profesör Doktor Sema Bilir olacak.


BABA FAKTÖRÜ YOK
Prof. Bilir doğacak kuzularda baba faktörü olmadığını, bu yüzden de aynı fakültede 1985’te embriyo nakliyle gerçekleşen tüp buzağıdan ve 2001’de üretilen tüp kuzudan da önemli bir farkları olduğunu söyledi.


BİLİM DÜNYASI İÇİN BÜYÜK ADIM
İki anneden doğacak 6 kopya kuzuyla bilim dünyasının birçok alanda yepyeni kapıları aralaması bekleniyor. Prof. Dr. Bilir konuyla ilgili olarak “gelecekte organ ve doku naklinde, üstün nitelikli hayvanların aynı anda çokça üretilmesinde, ilaç endüstrisinde, hastalıkların aynı nitelikteki hayvanlar üzerinde yapılacak farklı deneylerle daha hızlı çözülmesinde, kopya hayvanlardan büyük ölçüde yararlanacağız” dedi.



Ntv
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir