FC Chelsea, 156 milyon dolar zarar açıkladı

Futbol hakkında tüm konular.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
barbar
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2770
Kayıt: 05-11-2006 21:23
Konum: Ordan Burdan

FC Chelsea, 156 milyon dolar zarar açıkladı

Mesaj gönderen barbar »

2004 sezonundan itibaren dünyanın en ünlü futbolcularını rekor transfer bedelleriyle kadrosuna dahil eden FC Chelsea, 156 milyon dolar zarar açıkladı. Bu rakam, Rus işadamı Abramovic'in kulübü satın almasının ardından en düşük zarar.

Geçen yılın vergi döneminde yaptığı bütçe açığına göre 116.6 milyon dolar daha az açık veren Chelsea, ünlü Rus işadamı Roman Abramovic'in kulübü satın almasının ardından en düşük zararını açıkladı.

FC Chelsea Kulübü üst yöneticisi Kenyon Martin, taraftarlara satılacak bilet fiyatlarını donduracaklarını belirtirken, Şampiyonlar Ligi ve kupa maçlarının bilet fiyatlarının da daha aşağıya çekileceğini duyurdu.
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]
Kulüp gelirlerinin belirli kalemlerinde artış yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, gelir devirlerinin arttığı, ürün satışları ve futbol aktivitelerinden elde edilen gelirlerin geçen yıla oranla daha iyi olduğu kaydedildi.

Geçen vergi döneminde kulübün geleceği açısından bazı zor kararları almak zorunda olduklarını belirten Martin, "Bu yılın rakamları bize doğru yaptığımızı gösteriyor. Sponsorluk ve televizyon yayın hakları konusunda aldığımız başarıların ardından sahada da başarılı olmaya devam ediyoruz" dedi.

İngiliz ekibine yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yapan petrol milyarderi Abramovic'in desteği olmadan takımın ancak 2009-2010 yılında ayakta durabileceği ifade ediliyor.

FC Chelsea, geçen yıl içinde de Andriy Shevchenko, Shaun Wright-Phillips, Michael Essien ve John Obi Mikel gibi futbolcular için tam 194.4 milyon dolar harcamıştı.

hürriyet
Never let me alone !!
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir