Su, sağlık ve güzellik kaynağı

En önemli konumuz, sağlığımız hakkında bilgilerimizi paylaşalım
Cevapla
Kullanıcı avatarı
DiLeMmA
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 3422
Kayıt: 02-02-2005 00:28

Su, sağlık ve güzellik kaynağı

Mesaj gönderen DiLeMmA »

Aç karnına içildiğinde organizmayı zararlı toksinlerden arındıran su, bebeği olan kadınlarda süt üretimini artırıyor.

KONYA - Selülitin oluşumunun önlenmesinde önemli rol oynayan su, zayıflamaya yardımcı oluyor, besin maddeleri ve oksijeni taşıyarak organ ve dokuları koruyor.

Devlet Su İşleri Vakfının internet sitesi olan “www.dsivakfi.org.tr” adresinde, hayat kaynağı suyun faydaları anlatılıyor.

Sağlığın korunması ve canlılığın sürdürülebilmesi için gerekli en önemli maddenin su olduğunun vurgulandığı sitede, vücudun yüzde 55-75’lik kısmını suyun oluşturduğu, suyun metabolizmanın düzenlenmesinde ve vücuttaki tüm reaksiyonlarda görevli olduğu belirtiliyor.

Gün boyu içilecek 2 litre suyun, enerji oluşumunu artıracağı ve zayıflamaya yardımcı olacağı, besin maddeleri ve oksijeni taşıyarak organ ve dokuları koruyacağının bildirildiği sitede, şu bilgiler yer alıyor:
“Aç karnına içilen su, organizmayı zararlı toksin maddelerden arındırıyor. Bağışıklık sisteminin görevini yapabilmesi için su gerekiyor. Bu özelliği ile zinde ve dinç kalmada yardımcı oluyor. Cildin nem ve elastikiyetinin düzenlenmesinde rol oynayan su, kadınların korkulu rüyası haline gelen selülit oluşumunun önlenmesinde ilk sırayı alıyor. Su, emziren kadınlarda, süt üretimini artırıyor.”

Sıcak havalarda vücut sıcaklığını düzenleyici olarak çalışan suyun gün içinde 10-12 bardak tüketilmesi, su içmek için susamanın beklememesi gerektiği vurgulanıyor.

Su miktarında azalma oldukça, vücutta depolanan yağ miktarının artmaya başlayacağının ifade edildiği sitede, şunlar kaydediliyor:
“Vücut özellikle geceleri su almadığı için, sabahları uyanınca hemen bir bardak su içilmesi gerekiyor. Öğlen ve akşam yemeklerinden önce içilecek bir bardak su, iştahı bastırıp, mideyi dolduruyor ve sindirime iyi geliyor. Spor yapmadan önce içilen bir bardak su da yine metabolizmayı çalıştırırken, kas glikojeninin tükenmesinin önüne geçiyor. İdrarla zararlı maddelerin atılmasını sağlayan su, tükürük ve mide salgısında bulunarak, besinlerin sindirilmesinde görev alıyor. Hücre ve kas dokularını güçlendiriyor. Zararlı maddeleri dokulardan uzaklaştıran su, cildi gerginleştirip, parlaklık kazandırıyor.”

-ntvmsnbc
Başkaları gitmiş olur, gidince;
Bir sen yakınsın, uzakta kalınca..
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir