4 kişilik
- 2 çorba kaşığı margarin
- 1 su bardağı aşurelik yarma
- 200 gram kuşbaşı kuzu eti
- 8 su bardağı su
- 1 adet ince kıyılmış sivri biber
- 1 adet küçük boy domates
- 1 diş ince kıylmış sarmısak
- Tuz, karabiber, pul biber
Bir gece öncesinden ıslattığınız yarmayı kuzu eti ile beraber suda haşlayın. Eti içinden alıp ayrı bir tencereden sivri biber, küp doğranmış domates, sarmısak, tuz, karabiber ve pul biberle birlikte soteleyin. Daha sonra bir tabağa alın. Eti pişirdiğiniz tencerede, margarinle yarmayı kavurun. Servis tabağına aldığınız yarmanın ortasına pişirdiğiniz soslu eti yerleştirin. Sıcak olarak servis edin.
Aşçının notu: Dilerseniz üzerine sumak ve pul biberle tereyağı eritip dökebilirsiniz.
[ resmi görüntülemek için tıklayın ]