Olimpiyat Mesalesi Bugün Istanbul'da...

Futbol ve Basketbol dışında genel spor aktiviteleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
MARTI
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2223
Kayıt: 21-05-2004 03:43

Olimpiyat Mesalesi Bugün Istanbul'da...

Mesaj gönderen MARTI »

Olimpiyat Mesalesi' nin Istanbul Seferi

Atina'da 13 agustostaki 2004 Olimpiyat Oyunlari açilis törenine kadar dünya çapinda 27 ülkede, 34 kenti gezecek mesale, bugün Istanbul'da yakilacak.

Ataköy Olimpiyatevi'nde düzenlenen ve Atina Olimpiyat Oyunlari (ATHOC) Basin Sözcüsü Kristin Fabos ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Proje Sorumlusu Aziz Basdogan'in katildigi basin toplantisinda, Mesale Kosusu ile ilgili bilgiler verildi.

Olimpiyat tarihinde ilk gerçek küresel mesale kosusu olma özelligi tasiyan organizasyonun sonunda mesale bes kitayi dolasmis olacak.

Istanbul Ataköy'deki Olimpiyatevi önünde yakilarak, 50 kilometrelik yol katedecek mesale, sehrin Avrupa ve Anadolu yakalarini geçerek, turunu yaklasik 130 kisinin elinde tamamlayacak.

Türkiye'nin ilk bayan FIFA hakemi Lale Orta'nin kosusuyla baslayacak organizasyon, üç olimpiyat sampiyonlugu bulunan eski halterci Naim Süleymanoglu'nun elinde sona erecek.

Mesalenin turu Olimpiyatevi önünde saat 12.15'de yakilarak baslayacak.

Kosu güzergahi

Sahil yolunu takip ederek Zeytinburnu'ndan Topkapi istikametine dönecek konvoy, Abdi Ipekçi Spor Salonu önünden geçtikten sonra Topkapi kavsagindan Millet Caddesi'ne girecek.

Aksaray'dan Taksim istikametine dönecek konvoy, Haliç'e inip sahilden Eminönü'ne devam edecek. Mesalenin Eminönü'nden Sultanahmet Meydani'na gelmesiyle burada mola verilecek. Molanin ardindan tekrar sahil yoluna inerek deniz otobüsü iskelesine getirilecek mesale, özel bir yatla Istanbul Bogazi'ni geçecek.

Mesalenin bogaz turu bir saat sürecek. Bu sirada konvoy ayri bir feribotla Harem Iskelesi'ne gidecek. Harem Iskelesi'nden araçla Bostanci Bridgestone binasi önüne (Bostanci Gösteri Merkezi yakini) götürülecek mesale, buradan tekrar start verilen kosuyla Bagdat Caddesi'nden geçerek Kadiköy ve Üsküdar'i dolasarak Beylerbeyi'den Bogaziçi Köprüsü'ne çikacak.

Mesalenin Bogaziçi Köprüsü'nü geçisi esnasinda 19.00 ile 20.00 saatleri arasindan Anadolu istikametinden Avrupa yakasina geçis yolu trafige kapatilacak. Mesalenin Avrupa yakasindaki turu Mecidiyeköy, Sisli, Harbiye ve Taksim'den sonra Dolmabahçe'de sona erecek.

Bu arada mesale, Beyoglu Istiklal Caddesi'nde tramvayla tasinacak.
Yayin hakki TRT'ye ait olan organizasyonda her tasiyici, bir önceki tasiyicinin mesalesiyle kendi mesalesini yaktiktan sonra kosusuna baslayacak.

Her kosucu 300-400 metre araliklarla kosacak ve kosusunu bitiren kisi konvoyu arkadan takip eden araca alinacak.

Herhangi bir nedenle kosamayacak kisinin yerine bir önceki kosucu devam ederek mesaleyi 800 metre tasiyabilecek.

Belirlenen parkur üzerinde Istanbul Valiligi ve Emniyet Müdürlügü tarafindan gerekli tüm güvenlik önlemleri alinacak. Trafik akisi konvoyun önünden ve arkasindan devam edecek.
Alti etaptan olusan 50 kilometrelik parkurda her etap için bir toplanma bölgesi belirlendi. Kosu boyunca iki kez mola verilecek. Ilk mola Sultanahmet Meydani, ikinci mola ise Kadiköy Belediyesi önünde gerçeklesecek.

Kaynak: Milliyet
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir