acıyı yaşamayan aşkı da ölümü de anlamaz!

Aşk ve sevgi sözleri, sevgiliye haykırışlar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
MeMFisTo
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 37
Kayıt: 01-10-2006 15:12

acıyı yaşamayan aşkı da ölümü de anlamaz!

Mesaj gönderen MeMFisTo »

hepimiz aşık olmuşuzdur,ya da aşığızdır hala!ama bizler aşkın sadece gülüyle ilgileniriz dikenleri battı mı avaz avaz bağırır aşktan şikayet ederiz.aşk öyle basit bir olgu değildir,insanın istemesiyle elde edilen ve istemediği zaman başından sava bileceği birşey değildir.aşk da istem dışı çalışan böbreğimiz gibi gerçektir ve biz onsuz yaşayamayacağımız gibi onu da hükmedemeyiz.
sevgi ve aşk?
sevgi ve aşk birbirinden o kadar farklı şeylerdir ki:sevgi menfaattir,karşılıktır karşılık buldukça kalır menfaati bitince çeker,gider!aşk öyle değildir tamamen saf ve karşılıksız bir olgudur ne olursa olsun gitmez bizi terk etmez(biz çoğu zaman istesekte)insan herşeyi sevebilir,karşılık gördüğü sürece sevebilir.içtiği kahveyi sevebilir,giydiği elbiseyi sevebilir.ta ki ondan beklentisi bitene kadar,kaç kişi görmüşümdür bu elbiseye aşığım dediği ve bir zaman sonra onu bir kenara attığını ya da içtiği kahveye aşık olan ve bir zaman sonra tadını beğenmeyerek onu terk ettiğini.sevgi işte böyledir bir beklentidir beklenti bitince sevgide biter.
ama aşk?
aşk böyle değildir.bir kere bizim elimizde değildir aşık olmak,aşk kutsi bir iradeyle gelen ve onusuz yaşanayamayan bir olgudur.aşk ferhada dağları deldiren,mecnunu çöle düşüren bir olgudur.
sevgiden bu kadar bahsettikten sonra aşkı böyle yavan bırakmak istemezdim tanımında ama dediğim gibi aşk öyle zordur ki tarifi de yoktur.sadece yavan bir kaç sözcük ile karşılığı boş kalmasın diye doldurulmuştur.
başlıkta da belirttiğim gibi acıyı yaşamayan aşkı da ölümüde anlayamaz tadamaz.nasıl kötü olmadan iyinin anlaşılamayacağı gibi acı olmasaydı aşk da anlaşılamazdı.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Ahrefs [Bot] ve 5 misafir