Kuran krizi

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

Kuran krizi

Mesaj gönderen Eternity »

Resimİslamcıyken sola kayan Prof. Hasan Hanafi’nin "Kuran içinde ne ararsan bulabileceğin süpermarket gibi" sözleri Mısır’da tartışma yarattı. Başka bir reform yanlısı da Hanafi’ye destek çıkınca dini tartışma giderek büyüdü.

HIRİSTİYAN dünyasının yarattığı karikatür ve Papa krizinin ardından Mısır kendi dini tartışmasını ateşledi. Mısırlı Prof. Hassan Hanafi’nin Kuran’ı "içinde aradığın her şeyi bulabileceğin süpermarkete" benzetmesi İslamcıları kızdırdı.

Kahire Üniversitesi’nin felsefe profesörü olan Hanafi, geçen ay yapılan fikir özgürlüğüyle ilgili bir seminerde Kuran’ın çelişkilerle dolu olduğunu belirterek, "süpermarket gibi, istediğinizi alıp istediğinizi bırakabilirsiniz" dedi. Kahire Üniversitesi’nin İslam hukuku öğretim üyelerinden Abdülsahur Şahine, "Bu aşağılık sözler derhal kınanmalı; Hanafi de bu sözleri derhal geri almalıdır" dedi. El Ezher İslami Araştırma Merkezi’nden Şeyh Mustafa el-Şaka ise Hanafi’yi "Marksist" diye tanımlayarak, bu sözlerle kendisinin İslam’dan çıktığını belirtti ve psikiyatrik tedaviye ihtiyacı olduğunu söyledi. Sorbonne Üniversitesi’nden doktora sahibi olan Hanafi, gençliğinde Müslüman Kardeşler’e yakındı, sonrasında ise İslami öğretilerden yola çıkan devrim yanlısı düşünürler arasında sayılıyor.

Sigara, orucu bozmaz mı

KURAN tartışmasına yol açan Prof. Hasan Hanafi’yi destekleyenler arasında yer alan Müslüman Kardeşler grubunun kurucusunun reform yanlısı kardeşi Cemal el-Banna, "Kuran’ı süpermarketle karşılaştırmak pek zeki bir girişim değil, ama sonuçta yanlış da değil" dedi. Kuran’ın yeniden yorumlanması gerektiğini savunan el-Banna, oruç tutanların sigara içebileceği yönündeki sözleriyle de Mısır’da tartışma yaratıyor.

Hürriyet
Kullanıcı avatarı
unlegality
Quick Friend
Quick Friend
Mesajlar: 92
Kayıt: 01-10-2006 21:46

Mesaj gönderen unlegality »

Her ilahi dinin peygamberi mucizeleri ile gelmiştir . Bizim dinimizin peygamberi Hz. Muhammed (SAV) inde en büyük mucizesi Kuran-ı KErim dir . Bizim dinimiz öyle bir din ki ilk emri "OKU" oluyor ve en büyük mucize olarak bir kitap gösteriliyor . Böyle si bir din , böylesine düşünmeye , okumaya , edebiyata , ..... önem veren bir düşünceyi (din i) bundan yüzlerce yıl önce yaşamış insanların düşüncelerine indirgemek sizce ne kadar doğrudur ?
Abbasi döneminde yayılan Mutezile akımı (kurucusu El-Kindi) Hiç bir katı düşünceyi desteklemiyor (Hatta dini bile sorguluyordu) şimdi bizlere çok katı gelen bu düşünce İslam medeniyetinin en dorukta olduğu zamanda geçerliyse , şimdi dinimiz ile ilgili söylenen düşüncelere izin vermenin zararlı olduğunu halen söyleyebilirmisiniz , emin olun bunlara karşı kutsal kitabımızı katı bir korumacılıkla savunmak bence dinimizin mucizesi olan kutsal kitabımızı küçümsemekten başka bir şey değildir .
"Dediğinize katılmıyorum ama ömrümün sonuna kadar bu dediğinizi söyleme hakkınızı savunacağım" (Bir Fransız Devrimcisi-İsmini unuttum)
Kutsal kitabımızı okuduğumuz ve iyice anladığımız takdirde en sapkın gelecek soruları ve düşünceleri bile cevapsız bırakmayız .
Kullanıcı avatarı
Gürz
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2063
Kayıt: 01-04-2006 17:11

Mesaj gönderen Gürz »

Felsefecilerin bu tür yaklaşımları kendi açılarından bir problem teşikil etmez, ancak bir felsefeci şunuda iyi bilmelidir ki bir felsefe tekniği olan "analoji" ( iki farklı şey arasındaki bir benzerliği vurgulamak ) mutlak doğru değildir.

Bu zat, analoji yapmak istemiş fakat becerememiş... :)
Çağların bilgeliğini ara , ancak dünyaya bir çocuğun gözleriyle bak.
Kullanıcı avatarı
Sevdazan
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 4861
Kayıt: 19-09-2006 17:25
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen Sevdazan »

belki de insanların kafalarına ikilik sokmak niyetindeler.
Bilinen bir gerçek var ki Kuranı Kerim ilahi kitaplar arasında hiç değiştirlemeyecek olan kitaptır. Kuranı gün koşullarına denk bir şeylere benzetmeyi uygun görmüyorum. Öyleki süpermarket çeşit zenginliği açısından örnek gösterilmiş olabilinir amma Kuranın zenginliğiyle kesinlikle kıyaslanamaz...
Aklı başında olan Müslüman kardeşlerimin bu gibi tartışmalara tem olmayacağına inanıyor ve herkesi sevgiyle selamlıyorum...

(dilerim bu mesaj içinde uyarı almam)
.........SEVDAZAN
[b]***SEVGİ: ASIL KUDRETİN SAHİBİDİR***[/b]

[b]www.sevdazanca.tr.cc[/b]
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 33 misafir