1.Dünya Savaşı

Yaşanmış düşündürücü ve duygulandığımız yazılar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Sevdazan
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 4861
Kayıt: 19-09-2006 17:25
Konum: Ankara
İletişim:

1.Dünya Savaşı

Mesaj gönderen Sevdazan »

1. DÜNYA SAVAŞI

Tarih 1914
Gün 28 Temmuz
ve 1. Dünya savaşı başladı.

Adı birinci dünya savaşıydı ama ilk savaş değildi, son da olmadı. Bağımsızlık, hürriyet yada yeni topraklar edinme gibi nedenlerin dışında amacı ciddi olmayan savaşlarda oldu. Faturası çok zaman sivil adı verilen vatandaşa kesildi. Şu son günlerde Lübnan halkına olduğu gibi.
Ve vasati bir asır sonra aynı felaketin eşiğine sürüklenmeye hazır dünya! ABD’ nin aç gözlü siyasi tutumlarına sessizlikle karşılık veren diğer devletler. Elini kolunu sallaya sallayarak başka topraklarda saltanat kurma gayretinde olan bir İsrail ve bir de duru durağı olmayan PKK! ... Hiç kimsenin dur demeyerek sadece kınamakla yetindiği ve hiç adil olmayan koşullarla sivil ve çocuk demeden herkesin hunharca katledildiği bir savaş!
Peki bu savaşta taraflar belli mi? Bir tarafta ABD ve desteğiyle dünyaya aşikar meydan okuyan İsrail, diğer tarafta dünyanın gözü önünde bomba yağmuruna maruz kalan Lübnan halkı! Aslında senaryo aynı ve rollerde aynı diyebiliriz. Siyonizm’in ve misyonerlik etkinliğinin takipçisi bir ABD, diğer yanda da Ortadoğu da Müslüman olan bir devlet. Öyleya Müslümanlar birlik olmadığı sürece taraflar hep böyle… Sıra farklılığından gayrı değişen bir şey yok. Dün Irak, bugün Lübnan ve yarın kim bilir; belki Ankara, belki Şam ….
Esefle kınıyorum! (Kınamak adet haline geldi ve tek yapabildiğimiz) . Lakin biline kınadığım ABD yada İsrail değil. Kınadığım bu zulme seyirci kalan diğer devletler. Özellikle Arap ve Müslüman olan devletler. Öyle ki konu itibariyle İsrail’in fikri ve siyasi tarihi araştırıldığında onlar kendi inançlarının gerekliliğini yapmaktalar ve yine onlara göre bu topraklar onlara ataları Yahova’dan miras kaldı ve bu mirası alma peşindeler. Yahova da der ki: ne ile olursa olsun bu toprakları almak mubahtır. Bir gayeleri var ve bu gaye uğruna Müslüman ülke topraklarını işgal ile alma peşindeler.
Peki bizlerin gayesi nedir? Sıramızı beklemek ve topraklarımız istendiğin de o savaşın vahametine katlanarak teslim olmak mı? Öyle ya bugün Asya devletlerini gözüne kestiren ABD ve İsrail’e karşı Müslüman ülkeler bir olmazlarsa ya yarın?
Bu soruyu sormak hiç içten değil!
Aslında genel anlamda savaş üzerine bir yorum yazısı olmalıydı bu. Lakin savaş zaten tüm adıyla gündemde olduğundan ötürü çok açılmaya ve terimsel düşünce beyan etmeye lüzum yok. Açılmak istesem de açılamıyorum. Televizyon, medya her saat başı ölüm haberleriyle; ölen yaşlı, çocuk, kadınlarla bir geçit halindeyken kalemim ne birinci dünya savaşına gidiyor ne tarihin müteakibinde devam cereyan eden diğer savaşlara.
Savaş tüm gerçeğiyle günün her saati yanı başımızda ve bizim rahat nefes aldığımız her nefes vakti Lübnan’ da bir çocuk son nefesini solumakta. Ve savaş adım adım yaklaşmakta….

Tarih 2006
Gün 28 Temmuz
Hala 1. dünya savaşı devam ediyor.


28 Temmuz 2006: 18:55

Mustafa Çelebi ÇETİNKAYA
kaynak:www.antoloji.com
[b]***SEVGİ: ASIL KUDRETİN SAHİBİDİR***[/b]

[b]www.sevdazanca.tr.cc[/b]
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir