30 Ağustos coşkusu

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

30 Ağustos coşkusu

Mesaj gönderen taNGo »

Resim30 Ağustos Zaferi'nin 84'üncü yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlanıyor. Zafer Bayramı dolayısıyla ilk tören, Anıtkabir'de düzenlendi.

Tören, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Orhan Yöney, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık ve askeri erkanın Aslanlı Yol'daki yürüyüşüyle başladı.

Orgeneral Büyükanıt, Atatürk'ün kabrine, üzerinde “Türk Silahlı Kuvvetleri” yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Orgeneral Büyükanıt ve törene katılanlar, merdivenlerden inerken hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Orgeneral Büyükanıt, önceden yazıp imzaladığı Anıtkabir Özel Defteri'ndeki metni yüksek sesle okudu. Orgeneral Büyükanıt, deftere şunları yazdı:

“Ebedi Başkomutanımız, Yüce Atatürk,

Ülkenin ve halkın içinde bulunduğu bütün yokluk ve güçlüklere rağmen üstün sevk ve idare yeteneğinle kazanılan büyük zaferin 84. yıldönümünü gururla kutlamanın heyecanı içinde yüksek huzurundayız.

Türk tarihinin dönüm noktası olan bu zafer, ulusal varlığımızı yok etmek ve ülkemizi parçalamak isteyenlere karşı verdiğin tarihi bir cevap olmuştur.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da manevi varlığından, ilke ve devrimlerinden aldığı güçle, şehit kanlarıyla sulanarak temeli atılan ve en büyük eserin olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, temel niteliklerini, kutsal vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve ulusal menfaatlerimizi koruma ve kollama kararlılığındadır.

Asla şüphen olmasın ki,
Türk Silahlı Kuvvetleri, en genç ferdinden en yaşlısına kadar ilkelerinin aydınlattığı yolda, çağdaş uygarlık hedefine doğru azimle koşmaya devam edecektir.
Minnet ve şükran duyguları içinde en derin tazimlerimi sunarım.”

Öte yandan, Orgeneral Büyükanıt'a, Anıtkabir'den ayrılırken, Kuvay-ı Milliye Genel Merkezi Başkan Yardımcısı Gazi Ali Dinçer, bir Türk Bayrağı hediye etti.

KOMUTANLAR TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanları, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Günü dolayısıyla tebrikleri kabul etti.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Şeref Salonunda düzenlenen törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, TSK'nın yeni komuta kademesi olarak tebrikleri kabul etti.

Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanlarına; TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Anamuhalefet Partisi CHP'nin Genel Başkanı Deniz Baykal, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, Bakanlar Kurulu üyeleri, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, TBMM'nin bazı başkanvekilleri, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, Ankara Valisi Kemal Önal, bazı üniversitelerin rektörleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bakanlık müsteşarları, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, yüksek yargı organlarının mensupları, askeri ve sivil erkan, yabancı askeri ataşeler ile bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri tebriklerini sundular.

Şeref salonu girişinde, yeniçeri kıyafeti giymiş bir asker nöbet tuttu.

BEYOĞLU'NDA “ZAFER YÜRÜYÜŞÜ”

Beyoğlu'nda, bazı milletvekillerinin de katılımıyla “Zafer Yürüyüşü” yapıldı. AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığınca düzenlenen yürüyüş, Galatasaray Lisesi önünden başladı.

AK Parti İstanbul Milletvekilleri Alaattin Büyükkaya ve Ekrem Erdem ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve partililer, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile yürüdü.

“30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun” yazılı bir pankart açan partililer, daha sonra İstiklal Caddesi'ni takiben Taksim Meydanı'na geldi.

Partililer, yürüyüş sırasında esnaf ve vatandaşlar ile Taksim Meydanı'nda görev yapan asker ve polislere kırmızı- beyaz karanfiller dağıttı.

Bu arada, yürüyüşü İstiklal Caddesi'nde bulunan turistlerin ilgiyle izledikleri ve fotoğraf çektikleri görüldü.

A.A. (Hürriyet)
Dreams
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 22 misafir