İşlemcide rekabet kızışıyor

Ekran kartları, ses kartları, ramler, webcam, işlemciler v.b. gibi donanım sorunları ve paylaşımları.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin
Mesajlar: 2877
Kayıt: 23-06-2003 22:52

İşlemcide rekabet kızışıyor

Mesaj gönderen Eternity »

Advanced Micro Devices (AMD), yaptığı bir açıklamayla pek çok işlemcisinde yüzde 57’ye varan indirimlere gittiğini duyurdu. Açıklama, AMD’nin dönemsel kar beklentilerine erişemediğini açıklamasından kısa bir süre sonra ve Intel’in Core 2 Duo işlemci platformlarını piyasaya sürmesinin hemen evvelinde gerçekleşti.

Köklü işlemi üreticisi Intel’in en büyük rakibi AMD, pek çok işlemcisinde ortalama yüzde 47’lik bir indirime gittiğini açıklayarak büyük bir çıkış yaptı. Açıklama, AMD’nin dönemsel kar beklentilerine erişemediğini açıklamasından kısa bir süre sonra ve Intel’in Core 2 Duo işlemci platformlarını resmen piyasaya sürmesinin evvelinde gerçekleşti.

Şirket ayrıca, dev ekran kartı üreticisi ATI’yi 5.4 milyar dolara satın alacağını da açıklayarak gelecek hakkında ne kadar ciddi olduğunu gösterdi.

Yeni fiyatlandırma, AMD’nin güçlü rakibi Intel karşısında sahip olduğu zor kazanılmış piyasa payını bir anlamda agresif bir şekilde korumaya çalıştığının bir göstergesi olarak yorumlanıyor. İndirimler ise daha çok soket AM2 ürünleri üzerinde yoğunlaşıyor.

Intel de AMD gibi beklenen dönemsel kar düzeyine erişememiş ve işlemci fiyatlarında indirim yapmıştı. Bu gelişmeler paralelinde, tüketicilerin, önümüzdeki dönemde hem Intel hem de AMD ürünlerinde oldukça düşük fiyatlarla karşılaşabileceği düşünülüyor.

Yeni fiyatlara http://www.amd.com/us-en/Corporate/Virt ... 09,00.html adresinden ulaşılabiliyor.

Hürriyet
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin
Mesajlar: 4055
Kayıt: 24-06-2003 01:15
Konum: Real World

Mesaj gönderen dJ4 »

Core2Duo karşısında oldukça zor zamanlar geçirecek gibi görünüyor amd, intel platformu öyle bir oturttu ki şuan mesela i945 chipsetli lga775 bir anakart, intelin ürün yelpazesindeki işlemcilerin %97sini falan destekliyo birkaç extreme edition versiyonu dışında amd'de ise piyasada mevcut yaklaşık 3 adet soket var hala.

Mimari olayındada intel oldukça ileri gitmiş gibi görünüyor. Amd mücadelede geri kalırsa ekran kartı üretimine geçmesini ben yanlış görüyorum şahsen bence intel gibi yapıp platform üretmelidirler hoş biz onların hesabını bilemeyiz ama amd'nin şuan en büyük sıkıntısı anakart üretiminden kaynaklanıyor gibi. Intel işlemciden önce chipsetini yayınlıyor amd'nin bi aralar işlemci çıkıyordu anakart yoktu piyasada eğer bu işe eğilseler mobile cihazlarda da daha yüksek pazar payına sahip olabilirler düşüncesindeyim. Bakın intel centrino diye birşey ortaya attı ortalığı kasıp kavurdu resmen ...
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir