1 litre süt
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
1.5 su bardaği toz şeker
yarım + 1/4 paket margarin
1 paket vanilya
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
Öncelikle nişasta ve pirinç unu bir miktar süt ile karıştırılır. Kalan süt bir ocağa konur ve çok geçmeden nişasta, süt, pirinç unu karışımı ilave edilir. Bir iki dakika sonra da şeker ilave edilir. Koyu bir muhallebi elde edinceye kadar pişirilir. Ateşten alınınca yarım paket margarin ve vanilya eklenir ve mikserde 5 dk kadar karıştırlır. 1/4 paket margarin ile yağlanmış ve pudra şekeri serpilmiş bir tepsiye muhallebi dökülür. Bu tepsi fırına verilebilir yada orta sıcaklıktaki ateş üzerinde çevire çevire altının karamelleşmesi sağlanır. Sonrasında tepsi, içerisinde soğuk su bulunan bir kapta bir süre bekletilir. Buzdolabında 3-4 saat bekletilen kazandibi yanık kısmı üste kalacak şekilde dört köşe kesilip servis yapılır.
Not: Dondurma ile servisi daha şık olur.
Yaşamak ne güzel şey;
Anlayarak usta bir kitap gibi
Bir sevda şarkısı duyup
Bir çocuk gibi şaşırarak yaşamak..