Amd'den iki çekirdeği sanal olarak tek çekirdek gözükmesi

Ekran kartları, ses kartları, ramler, webcam, işlemciler v.b. gibi donanım sorunları ve paylaşımları.
Cevapla
mad_emrah

Amd'den iki çekirdeği sanal olarak tek çekirdek gözükmesi

Mesaj gönderen mad_emrah »

Bildiğiniz gibi çift çekirdekler bugünün en gelişmiş teknolojileri, zira kullanıcıya tepki süresini azalttıkları gibi, çok yollu işlem yapabilen programlarda performans iki katına kadar çıkabilmekte. Yalnız oyunlar dahil çoğu program tek iş hattına sahip olduğundan çift çekirdeklerin bir faydası pek olmamakta. Hal böyle olunca Amd iki çekirdeğin Windows tarafından tek gibi algılanması, arka plandaki sürücüler sayesinde işlerin dağıtılmasını sağlayacak bir yazılım üzerinde çalıştığını basına sızdırdı.

Teknoloji bir zamanlar Intel'in tek işlemciyi, çift işlemci gibi göstermesinin tam tersi olduğundan Anti HyperThreading olarak da adlandırılabilir

İlgili teknoloji hakkında kesin detaylar olmadığından ayrıntılarını tespit etmek zor ama dedikoduya göre Microsoft hali hazırda yazılım desteği verecek ve tüm AM2 soketini kullanan çift çekirdekli işlemcilerin içinde bu teknoloji için gerekli alt yapı bulunmakta. Kısaca yapılması beklenen tek olay internet üzerinden yeni anakart biosu, yeni ekran kartı sürücüsü ve tabii ki yeni işlemci sürücülerinin indirilmesi sonrasında yüklenmesi olacak. İşlemci sürücüsünün yazılıma göre bu özelliği açıp açmamasıda beklenen teknolojiler arasında.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir