İşte 2006 Dünya Kupası'nın yıldızları

Futbol hakkında tüm konular.
Cevapla
cihanka

İşte 2006 Dünya Kupası'nın yıldızları

Mesaj gönderen cihanka »

[ resmi görüntülemek için tıklayın ]

9 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında futbolseverler Almanya'daki Dünya Kupası'na kilitlenecekler. Gözler Ronaldiho, Rooney, Ballack gibi yıldızların üzerinde olacak.

Futbolun en büyük bayramı 5 gün sonra başlıyor. 9 Haziran'da start alacak ve bir ay sürecek Dünya Kupası'nda 32 takım "en büyük" olmak için mücadele verecek. Dünya nüfusunun yarısının naklen seyredeceği kupada gözler Ronaldinho, Ballack, Rooney, Shevchenko gibi fantastik oyuncuların üzerinde olacak. Sıkıcı savunmalar belki bu kupada da ön planda olacak ama defansları delecek top cambazları hayli fazla. Mesela Ronaldinho. Reklam filmleri, maç görüntüleri internette en çok indirilenler listesinde 1 numara. Ballack, Rooney, "Maradonalar'ın en yenisi Messi", Afrika'nın incisi Drogba kupada isimlerinden hayli söz ettirecekler.

RONALDINHO BREZİLYA

FIFA, UEFA onu "yılın futbolcusu" seçti. Barça'ya hem La Liga'yı hem de Şampiyonlar Ligi'ni kazandırdı. Bilek hareketleriyle kameramanları bile aldatıyor rakipleri ne yapsın! Ağzını kocaman açarak gülümsemesi, işaret ve başparmağıyla yaptığı gol şovu ile gözler onda olacak. Barca idmanında topu yere düşürmeden üst direğe 4 kez üst üste vurdurması da hâlâ internetçilerin gözdelerinden.

ZINEDINE ZIDANE FRANSA

Fransızlar az kalsın Dünya Kupası'na kalamıyorlardı. Ülke ayağa kalktı "Geri dön Zizou sana ihtiyacımız var" Zidane cevap verdi "Geliyorum son kez Dünya Kupası'nda oynayacağım." Takıma geri döndüğünü açıkladığı gün Fransa'daki spor siteleri yoğunluktan kilitlendi nerdeyse milli bayram ilan edildi. Top cambazı ülkesini bir kez daha kupaya taşımaya çalışacak.

DIDIER DROGBA FİLDİŞİ SAHİLLERİ

Onun için "Afrika'nın incisi" deniyor. Chelsea'li yıldız ülkesi zayıf olduğu için belki de 2. turu göremeyecek ama Ölüm Grubu'nda adından bol bol bahsettirecek. Fildişi Sahilleri'nin kaptanlığını yaptığı için tanıyanlar "ne kadar da uslanmış" diyebilirler. Fildişi maçlarını seyrederken yandan gelecek ortalarda dikkat edin. Rövaşataya yatmayı çok sever.

ANDRIY SHEVCHENKO UKRAYNA

Bir türlü Dünya Kupası'na katılamayan Ukrayna'yı sonunda mutlu sona ulaştıran adam. Elemelerin büyük bölümünde hafif sakatlığına rağmen forma giydi. Gelecek sezon Chelsea forması giyecek Sheva yaz aylarının en önemli transfer bombası olarak nitelendiriliyor. Eski takımı Milan'ın hocası Ancelotti "Günündeyse durdurulmaz, gerekirse içinizden geçer ve golünü atar" diyor.

ZLATAN IBRAHIMOVIC İSVEÇ

Juventus'un sorunlu, uyumsuz, mutsuz çocuğu ama sonuçta Ibrahimovic. İsveç takımı, taratfarı, başbakanı kısaca tüm ülke gol için onun ayaklarına bakıyor. Şu sıralar 6 yaşındaki bir çocuğun onun adına yaptığı şarkı İsveç listelerinde üst sıraları zorluyor. Kupa boyunca Ibra'nın enfes fulelerini ve rakiplerini bir sağa bir sola yatırmasını seyretmek büyük keyif olacak

MICHAEL BALLACK ALMANYA

Ev sahibi Almanya'nın en güvendiği isim. 29 yaşındaki yıldız oyuncunun geçtiğimiz ay Bayern Münih'den Chelsea'ye transferi uzun süre gündemi meşgul etti. Takımın bütün sistemi ona bağlı. Güçlü takımlara karşı hücumu, zayıf takımlara karşı ise savunmayı organize ediyor. Onun için belki de en güzel sözü yakından tanıdığımız Cristoph Daum söyledi. Alman hoca "Ballack'ın başına bir şey gelmemesi için ayin düzenlemeliyiz" diyor.

FERNANDO TORRES İSPANYA

Atletico Madrid'in 20 yaşındaki Kaptanı Dünya Kupaları'nın en ilgi çeken oyuncusu olmaya aday. İyi futbolcu ve golcülüğünün yanı sıra yakışıklılığı ile de gözde. Avrupa onu yakından tanısa da 2006'da adını tüm dünyaya ezberletecek. Hırslı oyun yapısı, uzun boyu ve ilginç saç stiliyle futboldan uzak olan bayanlar bile İspanya maçlarında televizyonun başından kalkmaz. Bizden söylemesi!

LIONEL MESSİ ARJANTİN

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu Maradona onun için "Yerimi bir tek o doldurabilir" dedi. Sol ayağı raket gibi. Küçük yaşta kemik problemi yüzünden tedavi için geldiği İspanya'da Barcelona formasıyla sayılı yıldızlardan biri oldu. Bu sene Chelsea-Barcelona Şampiyonlar Ligi maçında attığı çalımlarla rakiplerini çılgına çevirmesi unutulmuyor.

WAYNE ROONEY İNGİLTERE

1966'dan beri Dünya Kupası'nı kazanamayan İngiltere'nin en büyük kozu. İmaj olarak da son yılların idolü Beckham'ı ardında bıraktı. Sakatlığı şu anda Ada'da gündemin başında. Chelsea- M.United maçında tarak kemiği 4 yerden kırıldı. Hocası Eriksson "A planım Rooney B planım yok" diyor. Grup maçlarına yetişmeyen yıldız 2. turdan itibaren rakip kalecilerin korkulu rüyası olacak.

CRISTIANO RONALDO PORTEKİZ

Bu sene Manchester idmanlarında başta Nistelrooy olmak üzere arkadaşlarıyla yaptığı ağız dalaşlarıyla gündemi meşgul etti. Halbuki kendine has çalımları, sürati ve hareketli toplara bir anda vurabilmesi gibi yeteneklere sahip. Yaşlanan Figo ve teknik direktör Big Phil (Scolari) onun sinirlerini yatıştırıp futbola konsantre olmasını sağlıyorlar.

kaynak: www.haber7.com
Kullanıcı avatarı
onurkaya
Super Friend
Super Friend
Mesajlar: 669
Kayıt: 04-02-2006 17:36
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen onurkaya »

Bence de hepsi bu kupaya damgalarını vuracak isimler.Dikkatle izlemek gerek onları.
[b]Akıl gibi mal,
İyi huy gibi dost,
Edep gibi miras,
Bilgi gibi şeref olmaz

Hz. Ali[/b]
Jean-PauL-MuRaT

Mesaj gönderen Jean-PauL-MuRaT »

zidane dan ne bekliyorlar ki fransadan birşey olmaz ibrahimovic messi ve sheva favorım.... ronaldınho zaten herkesın bıldıgı gıbı yıldız
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir