Astroloji ve burçlar

Burçlar ve yıldız falları ile ilgili her şey.
Cevapla
SeYdA

Astroloji ve burçlar

Mesaj gönderen SeYdA »

“Burcun nedir?” diye sorulduğunda şayet 21 Nisan ile 21 Mayıs günleri arasında doğduysanız, düşünmeden “Boğa” diye cevap veriyorsunuz. Peki bunun neden böyle olduğunu biliyor musunuz?

Astroloji ve burç sözcükleri duyulduğu anda hemen herkesin kafasında bir fikir uyanıyor. Artık bu kelimeleri tanımayan yok gibi. Fakat, yine de tam olarak ne anlama geldiğinin bilindiği söylenemez.

Doğum tarihini bilen herkesin kendi burcunu bildiğinden eminim. Hatta burçlarla hiç ilgisi olmayanlar bile kendi burcu sorulduğunda hemen söyleyiveriyor.

Astroloji ve burç kavramlarının böylesine yaygınlaşmış olması tabii ki, çok hoş bir durum. Ancak, yine de bunların tam olarak ne olduğu hakkında fikri olanların sayısı çok az. Bu nedenle şimdi burç ve astroloji kavramlarını açmaya karar verdim.

“Burcun nedir?” diye sorulduğunda şayet 21 Nisan ile 21 Mayıs günleri arasında doğduysanız düşünmeden “Boğa” diye cevap veriyorsunuz. Peki bunun neden böyle olduğunu biliyor musunuz?

21 Nisan ile 21 Mayıs tarihleri arasında zaman dilimi Boğa burcuna ait olduğu için mi?

Aslında böyle bir ifade kullanmak da yanlış olmaz. Fakat, bu açıklama yeterli değil. Daha doğrusu fazla anlaşılır değil. Daha açık bir tanım yapmak gerekirse, Güneş’ten bahsetmemiz gerekiyor.

Biliyorsunuz gökyüzü cisimlerinin arasında dünyayı ısıtan ve aydınlatan Güneş aynı zamanda yeryüzündeki hayatın da kaynağı. Canlılığın sebebi. Yani Güneş olmazsa, olmaz. O derece önemli.

Dünyaya gözlerinizi açtığınız, hatta daha gözlerinizi açmadan ilk soluğu ciğerlerinize doldurduğunuz anda Güneş, hangi takım yıldızda bulunuyorsa, burcunuz da o oluyor.

Gökyüzünde bilinen (Hem de kadim zamanlardan beri) pek çok takım yıldızdan sadece 12 tanesi “Zodyak” dediğimiz burçlar kuşağını oluşturuyor.

Güneş, Koç Burcu’yla başlayıp Balık Burcu’yla tamamlanan zodyak kuşağındaki bir turunu yaklaşık 365 günde tamamlıyor. Bu nedenle 12 burçtan oluşan hayali bir çember çizecek olursanız, her bir burcu 30 derecelik dilimlere bölebilirsiniz. Ve Güneş’in bir burçtan geçişi o takım yıldızın ilk derecesine girmesiyle başlayıp 30 dereceyi bitirinceye kadar sürdürürsünüz. Böylece bir burcun hüküm sürdüğü zaman dilimi de anlaşılmış olur.

Burcunuzun Boğa olduğunu söylediğiniz zaman 21 Nisan ile 21 Mayıs günleri arasında Güneş, Boğa burcunda dolaşıyor demektir. Ve de bu tarihler arasında doğduysanız, burcunuz Boğa’dır.

Güneş, bütün parlaklığı ile bulunduğu burcun özelliklerini de parlatır, açığa çıkartır ve yansıtır. Tabii 21 Mayıs’ta doğduysanız, doğum saatinize göre burcunuzun İkizler olma ihtimali de var. Zira Güneş o gün akşama doğru olan saatlerde İkizler burcuna geçmiş olabilir ve siz kendinizi Boğa zannettiğiniz halde İkizler olabilirsiniz.

Güneş’in böyle bir geçişi sırasında doğmuş olanlar burçlarının ne olduğunu kesin olarak öğrenmek isterlerse, doğum saatinizle birlikte bir astroloğa danışmanız gerekir.
Kullanıcı avatarı
elodea_6__
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 103
Kayıt: 06-02-2006 16:49
Konum: istanbul
İletişim:

Mesaj gönderen elodea_6__ »

iyi de bunlar bilinen şeyler neden sen de anlatıyosun ki....
`·.¸¸.·´´¯`··._.·[Le MøMeÑT De Vé®îTé`·.¸¸.·´´¯`··._.·
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir