Yoğurtlu Tekir
Malzemeler
12 adet tekir balığı, 1 su bardağı yoğurt, 2 diş sarımsak, kırmızı pul biber, tuz, un, kızartma için sıvı yağ.
Yapılışı
Tekir balığının pullarını bıçağın sırtı ile kazıyın. Kafalarını hafifçe tuzlayın. Yoğurdu en az bir saat oda ısısında tutun. Sarımsakları ayıklayın. Ezin, yoğurda ekleyin ve karıştırın. Tavada yağı kızdırın, balıkları una batırın, yağa atıp iki taraflarını da kızartın. Çıkartınca kağıt üzerine alıp fazla yağını süzün. Servis tabağına aldığınız balıkların üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Üzerine pul biberi ekin. Hemen sıcak servis yapın. Sarımsaklı yoğurt genelde bütün kızartmalarda olduğu gibi aslında yağlı bir balık olan ancak en lezzetli yeme şekli kızartma olan tekirin hazmını kolaylaştırmaktadır. Tekir balığı taze olduğu sürece yoğurt ile birlikte yenmesinin hiçbir sakıncası yoktur.