Fırında Palamut

Bu forumda yemek tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Cevapla
cihanka

Fırında Palamut

Mesaj gönderen cihanka »

MALZEMELER
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1.5 kuru soğan
1.5 domates
1.5 palamut (orta boy)
1 limon
2 defne yaprağı
3 sivribiber
tuz

5 kişilik

HAZIRLANIŞI
Balıkları temizletip iki parmak kalınlığında halka halka kestirin, hafifçe tuzlayın. Bir fırın tepsisine dizin. Kabukları soyulup halka halka doğranmış soğan ve domatesleri, sap ve çekirdekleri çıkarılıp iki eşit parçaya bölünmüş biberleri ve yaprakları ayıklanıp İNCE kıyılmış maydanozu balıkların üzerine döşeyin. Üstüne defne yapraklarını koyun, zeytinyağını gezdirerek dökün. Kabuğunu soyup kestiğiniz limon dilimlerini balıkların üstüne yerleştirin.
Tepsinin üstünü alimünyum folyo ile örtün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, biberler yumuşayıncaya kadar üstü kapalı olarak, sonra folyoyu alarak üstü açık biçimde balıklar biraz kızarana kadar pişirin.Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.Arzu ederseniz havuç ve kereviz de ilave edibilirsiniz

AFİYET OLSUN
Kullanıcı avatarı
ushuaia
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2721
Kayıt: 15-02-2006 11:34

Mesaj gönderen ushuaia »

Harika olur. Palamut zamanı gelse de yesek. Teşekkürler...
Yetişmiş her insanın içinde, oynamak isteyen bir çocuk vardır.

Nietzsche
Kullanıcı avatarı
varolbirol
New Friend
New Friend
Mesajlar: 3
Kayıt: 05-03-2006 14:37

Mesaj gönderen varolbirol »

şimdi palamut zamanı biz denedik harika oluyor.
Kullanıcı avatarı
Gürz
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2063
Kayıt: 01-04-2006 17:11

Mesaj gönderen Gürz »

damak zevki olan , kendine bu ziyafeti çekmeli... :)
Çağların bilgeliğini ara , ancak dünyaya bir çocuğun gözleriyle bak.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google [Bot] ve 1 misafir