Ekşili Köfte

Bu forumda yemek tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
brown_eyes22
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 36
Kayıt: 29-04-2006 03:27

Ekşili Köfte

Mesaj gönderen brown_eyes22 »

MALZEMELER
1 buçuk kg kemikli kuzu budu
1 su bardağı barbunya fasulye
250 gr ince bulgur
1 su bardağı nohut
2 adet domates
2 baş soğan
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
4 dal ekşi sumak
250 gr yağsız kıyma
1/2 demet maydanoz, kıyılmış
Kırmızı biber
Kuru nane
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Et, bir baş soğanla kavrulup ağır ateşte pişirilir. Diğer yanda akşamdan ıslatılan barbunya fasulye ve nohut da ayrı ayrı pişirilir. Dört dal ekşi sumak yıkanıp bir kaseye koyulur ve üzerine sıcak su ilave edip, bir saat kadar bekletilir. Sumak yerine limon da kullanılabilir. Bu arada yağsız kıyma, bir soğanın rendesi, bulgur, iki yumurta, tuz, karabiber, kırmızı biber,maydanoz ve nane koyulup, azar azar su ilave edilerek iyice yoğurulur. Bulgurlar da biraz yumuşadığında 2 çorba kaşığı un ilave edilip, yoğurulur. Elinizi ıslatıp, bu hamurdan azar azar koparılarak, fındık büyüklüğünde köfteler yapılır. Haşlanmış et, nohut ve fasulye büyükçe bir tencereye suları ile birlikte koyulup, kaynatılır. Hazırlanan köfteler içine atılır, köfteler piştiğinde ıslatılan sumağın suyu süzülüp, ilave edilir. İki çorba kaşığı tereyağında kabuklarını soyulup, küp küp doğranan 2 domates pişirilir, yemeğin üzerinde gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Kullanıcı avatarı
ushuaia
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 2721
Kayıt: 15-02-2006 11:34

Mesaj gönderen ushuaia »

Çok güzel. Teşekkürler...
Yetişmiş her insanın içinde, oynamak isteyen bir çocuk vardır.

Nietzsche
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir