DOMATES: Kestiğimizde içi boş olur, uçlarında sivri memeler oluşur. Etinin ortasında beyaz, sert bir tabaka görülür.
BİBER: Aşırı büyük ve etli görülür. Çekirdek evi boş olur. Etli kısmında sertlik oluşur.
sALATALIK: Şekilsiz, bir ucu kalın diğer ucu ince veya yan yana yapışık olur. İçi sünger gibi, çekirdek evi koftur, bazen çatallı olur.
PATLICAN: Şekilsiz olur. Çift ürünler ve sünger gibi kofluklar oluşur.
PATATES: Şekilsiz patates yumruları yapışık olur. Yumru ve şişkinlikler görülür. İçinde kararmalarda olur.
KARPUZ: Çekirdek yeri boştur. Nişasta kokusu vardır.
ÇİLEK: İriliği her zaman hormondan olmaz. Çilekte hormondan değil, zirai ilaçtan korkun. Çok bol suyla yıkandıktan sonra tüketilmeli. Çünkü zirai ilaç, kabuk olmadığı için çileğin içine geçebilir.
kız senlelerde biliyon öyle
Herkezin bunları bilmesi gerek ama herkez duymazlıtan geliyor
Hayatımızda 2000 geçik kimyasal var sağlığa faydalı diyemiyom adı üzerinde kimyasal
bütün bunlar yetmiyormuş gibi birde uğur dündar seyrediyoruz piyasadaki ürünlerin çoğunun nasıl pis yerlerde üretildiğini görüyoruz.. artık en ufak birşey alırken inceliyorda inceliyoruz.. bari sebze meyveyi olsun sağlıklı yiyeyim.. milletçe paranoyak olduk bu konularda.
tatlım her yer öyle degil ama .çogu öyle sebze yersin bunlara dikkat ederek.Şunu unutma normal şartlarda alacak oldugun yiyecek ne kadar zaman dayanır.En basit örnek vereyim pasta kurabiye bir hafta on gün ama markette markalı birçok kurabiye ve pasta 2 yıl tüketim hakkı var.
Düz mantık yürütürsen hemen anlarsın, nasıl 2 yıl dayanır tabiki Kimyasallar sayesinde.alacagın şeylere çok dikkat et
etmemiz gerekiyor hele bukadar hayatımızda kapalı yani içinde kimyasal olan yiyecek varken.Okadar sunni yapay olmuş her şey evde bahçede yetiştirdiğimiz sebzelerin tadı kokusu nerde dimi ama