Türkiye Ralli Şampiyonası Başlıyor

Futbol ve Basketbol dışında genel spor aktiviteleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Affedilmeyen
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 5943
Kayıt: 24-01-2006 01:40
Konum: Konya

Türkiye Ralli Şampiyonası Başlıyor

Mesaj gönderen Affedilmeyen »

Resim Sezonun ilk yarışı olan İpragaz Ege Rallisi, Cumartesi saat 13.30’da geçen senenin şampiyonu olan Mehmet Besler’in yeni Ford Focus WRC’si ile alacağı startla başlıyor.

Diğer Focus WRC pilotu Nejat Avcı’nın ikinci sırada çıkış yapacağı rallide bu ikilinin en büyük rakibi olacak olan geçen senenin Süper 1600 Pilotlar Şampiyonu Ercan Kazaz, Subaru Impreza WRC’si ile dördüncü sırada start alacak. Ford’un 3. Focus WRC’sini kullanacak olan Emre Yurdakul ise Türkiye Ralli Şampiyonası’nda bugüne kadar en genç pilot olarak, yeni aracıyla ilk startını alacak.

SÜPER 1600
Süper 1600 kategorisinde ise Fiat Motorsporları’nın deneyimli iki pilotundan Volkan Işık yeni dış görünüme kavuşmuş Punto S1600, Hamdi Ünal ise Palio S1600 ile ralliye katılacak. Petrol Ofisi sponsorluğunda, Delta Sport adına kayıt yaptıran Palio S1600 pilotu Burak Çukurova ve Opel Performance Turkey adına Corsa S1600 ile ralliye katılan Yağız Avcı da şampiyonluk peşinde olacak.

Resim Sezon’un ortasına doğru, eğer istenilen puanlar gelirse Fiat’ın “Markalar Şampiyonluğu” için Grande Punto S2000’i getirmesi bu kategorideki hesapların değişmesine sebep olabilir. Yeni dört çeker S2000 Punto homologe oldu ve ilk yarışını İtalya’da bir çok Gr.N Evo’nun önünde kazandı.

GR.N
Hakan Dinç’in yepyeni Subaru Impreza’sının yanı sıra üç adet daha Grup N Subaru Impreza start takından geçecek. Ercan Kazaz’ın kullanacağı Subaru WRC ile birlikte 5 Subaru etaplarda olacak. Subaru Türkiye Ralli Takımı’nın 3 aracının yanı sıra Toksport’un hazırladığı iki adet Subaru Impreza’yı izleme şansımız olacak.

Mitsubishi Evo’lar yine etaplarda olacaklar elbette; 2 adet Evo IX, 3 adet Evo VIII ve 2 adet de Evo VII İpragaz Ege Rallisi’nde start alacak. Resim

N3 kategorisine heyecan getirecek Castrol Fiesta Rallye Cup dahilindeki 10 Ford Fiesta ST’nin yanısıra Cengiz Kabatepe de Fiesta ST’nin direksiyonunda olacak. N3 kategorisinde dikkat çeken bir başka ekip ise sezona Toksport’un servis vereceği Honda Type-R ile katılacak olan Yüksel Özgür - Serhat Erdoğan ikilisi olacak.

Geçen sene şampiyon olan Renault’un JWRC’de mücadeleye başlaması ile Clio’nun etaplarda görülmeyeceği sanılırken Adil Küçüksarı-Cihan Özdamar ve Uğur Soylu-Fatih İnan ikililerinin kullanacağı N3 Renault Clio Ragnotti’ler etapların tozunu atacaklar. Clio Ragnotti’lere ST Racing servis verecek.

BAYANLAR
2005 sezonunun bayanlar şampiyonu olan Nisa Bozkurt / Melis Çeker ekibinin yokluğuna rağmen yeni bayan ekipler, sezona renk katacak gibi gözüküyor.

Geçen sezonun ikincisi olan Merve Hasbay bu sezona yeni bir ko-pilot ve araçla başlıyor. A6 Palio’su ile klasman liderliğine de oynamak isteyen Hasbay’ın diğer bayan rakipleri farklı klasmanlarda. N4 bir Mitsubishi Evo 7 ile Serpil Pak, Fiesta Cup pilotlarından olan Burcu Çetinkaya Fiesta ST’si ile N3’de, Duygu Deniz ise N2 Palio ile sezona renk katacaklar.

2006 sezonunda değişen kuralların ilk defa uygulanacağı Ege Rallisi, üç kısım ve iki ayak olmak üzere toplam 12 etaptan oluşacak. Asfalt zeminde yapılacak Ege Rallisi’nde servis noktası olarak ise Söke seçildi.

1 Nisan Cumartesi günü saat 13.30’da Kervansaray ve Anadolu Teknik Lisesi önünden başlayacak Ege Rallisi’nde, 2 Nisan Pazar günü saat 15.00’de sezonun ilk galipleri belli olacak....

-Kaynak: ntvmsnbc.com-
Başına bir silah daya ve duvarları beyninle boya.
jok3r_88

Mesaj gönderen jok3r_88 »

Bu sene gene ford üstünlüğü olacak her alanda.Ben bunu bilir bunu sölerim.Ralli şampiyonasına da fiesta 2000 cc yi sürdü.Üzerinde bizim memleketin güzide şirketlerinden Ağaçlı'nın da reklamı var.Ayrıca rahmetli Henry Ford bu atılımları görse göğsü kabarırdı.Otosana büyük tebrikler.Ayrıca BP ye motorsport adına da tebrikler. :alkis:
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir