Photoshopta geçiş oluşturma

Flash, photoshop, fireworks v.b kullanılarak yapılan grafikler ve 3 boyutlu tasarımlar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Bigboss
Lover of TurkiyeForum
Lover of TurkiyeForum
Mesajlar: 823
Kayıt: 05-11-2005 17:16

Photoshopta geçiş oluşturma

Mesaj gönderen Bigboss »

1-Photoshopta Geçişlerin Oluşturulması



Gradient aracı ekran veya bir seçimi bir renkten diğerine ya da saydamlığa doğru kademeli olarak değişen bir harmanla doldurmanızı sağlar. Geçişler genellikle gölge ve ışık efektleri üretmek için olduğu gibi, görsel olarak rahatlatıcı arka planları hızla oluşturmak için de kullanılır. Opaklık ve/veya harmanlama kipi ayarlarını değiştirerek ve geçişleri görüntüler ve başka geçişler üzerine uygulayarak ilginç etkiler elde edebilirsiniz.



Gradient aracı Toolbox konumunda beş geçiş stili sunar: Linear, Radial, Angular, Reflected ve Diamond. Bu değişik stillerden herhangi birine erişmek için Toolbox'taki Gradient aracını tıklayın. Farenin düğmesini basılı tutarak imlecinizi istediğiniz geçiş stilinin üzerine getirin. Aracın küçük resimleri, her bir geçiş stilinin nasıl görüneceğine dair minyatür birer resim içerir. Aşağıda bunların kısa özetierini bulabilirsiniz:


Linear Gradient: Düz bir çizgi boyunca bir geçiş oluşturur. Genellikle arka plan görüntülerinin oluşturulmasında kullanılır.
Radial Gradient: Dairesel bir şeklin merkezinden dışa doğru bir geçiş oluşturur. Radial Gradient aracını parlayan gezegen efektleri oluşturmak için kullanabilirsiniz

Angular Gradient: Bir başlangıç noktası etrafında geçiş oluşturur. Angular Gradient renkleri (renklerin merkezden dışa yayıldıkları Radial Gradient'in aksine) çevre boyunca değişir.

Reflected Gradient: Bir başlangıç noktasının her iki tarafında bir geçiş oluşturur. Kısa bir imleç hareketi yumuşak bir boruya benzer bir efekt oluşturur.

Diamond Gradient: Baklava şeklinde bir geçiş oluşturur. Bu baklava tıkladığınız noktadan dışarıya doğru oluşturulur. Farenin düğmesini bıraktığınız noktaysa baklavanın ucunu belirler.

Geçişler, Gradient Options paleti aracılığı ile oluşturulur, denetlenir ve işlenir. Bu palete Toolbox'taki Gradient aracı simgesini çift tıklayarak erişebilirsiniz.



Gradient Aracı Seçenekler

Gradient Options paletindeki Gradient aracı seçenekleri, renklerin geçişte nasıl kullanılacaklarını belirler. Bu paletteki seçenekler arasında geçiş oluşturulurken kullanılacak renkleri kolayca seçmenizi sağlayan Gradient çek-menüsü de yer alır. Foreground To Background seçeneği işaretli olduğunda Photoshop ön ve arka plan renkleri arasında yumuşak bir geçiş oluşturur. Sonraki seçenek olan Foreground To Transparent, ön plan renginden saydam bir arka plana geçiş oluşturur. Son seçenek olan Transparent Stripes ise, ön plan rengine sahip bir bantla saydam bir bant arasında dönüşen bir dizi bant oluşturur. Bu seçeneklerden birini işaretlediğinizde Gradient Options paletinin alt tarafında bunun ön izleme görüntüsünü alabileceğinizi hatırlatırım. Gradient seçenekleri geçiş kipini Normal haricinde seçer veya Opacity sürgüsünü ayarlarsanız, dokümanınıza uygulandıklarında çok farklı biçimlerde görünebilirler.

Transparency seçeneği işaretliyken Photoshop ön ve arka planı dithering olarak adlandırılan bir süreçle yumuşatır. Bu da bir geçişin çıkışı alınırken bantlar oluşmasını engeller. Bantlar oluştuğu takdirde geçiş içinde adımlar veya kesikler görünür. Reverse düğmesini tıklayarak geçişin renk yerleşimini tersine çevirebilirsiniz.



ipucu: Bant oluşmasını engellemenin başka bir tekniği de, Photoshop'un Add Noise filtresi ile bir miktar parazit eklemektir, ancak bu da beyaz bölgeleri etkileyebilir.

Gradient Options paletindeki Edit düğmesini tıkladığınızda, Gradient Editor iletişim kutusu görüntülenir. Bu iletişim kutusunda bir geçişi düzenleyebilir veya yeni bir geçiş oluşturabilirsiniz. Gradient Editor iletişim kutusu hakkında bu bölümün ilerleyen sayfalarında bilgi edineceksiniz.
Bağımsızlık savaşı sürüyor, sürecek yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek!..
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir