Çuvallayan İttifak

Yeni çıkan kitaplar ve severek okuduğumuz kitaplar hakkında yorumlar, paylaşımlar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Affedilmeyen
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 5943
Kayıt: 24-01-2006 01:40
Konum: Konya

Çuvallayan İttifak

Mesaj gönderen Affedilmeyen »

Yer: Pentagon Savunma Bakanlığı Rumsfeld'in ofisi.
Tarih: 1 Mart 2003 Washington saatiyle 11.00
Savunma Bakanı Rumsfeld'in ofisinde sakin bir bekleyiş vardı. Bir yanda Rumsfeld, diğer yanda Pentagon'un iki numarası Paul Wolfowitz, ABD kongresinin Cumhuriyetçi kanadından bir temsilci ve 5-6 askerî ve sivil danışman.
Herkesin kulağı Ankara'dan, TBMM'deki tezkere oylamasından gelecek sonuçta. Odada çok olumlu bir hava esiyor. Genelde herkes "Türkler bizi bu konuda bayağı uğraştırdı ama sonunda oldu." düşüncesinde.
Sakin atmoferi, çalan telefon bozdu. Telefon, Ankara'daki büyükelçilikten geliyordu. Arayan yetkili 250 ret oyuna karşın, 264 kabul oyuyla tezkerenin kabul edildiğini söylüyordu. Bir anda herkesin yüzü güldü ve birbirlerini kutlamaya başladılar. Türkler'i ikna etmeyi başarmışlardı. Tüm gözler, büyük bir zafer kazanmış edasıyla tebrikleri kabul etmekte olan Paul Wolfowitz'deydi. Odadaki zafer havasını, yeniden çalan telefon kesti. Arayan yine Ankara'ydı ve kesin sonucu açıklıyordu: "Teknik bir konu ama kabul edilmedi."
Odada bir anda sessizlik oldu. Sadece kimin ağzından çıktığı belli olmayan "damn" (kahretsin) sözcüğü yankılandı duvarlarda. Pentagon'un dieğr bir köşesindeki ofisinden gelşişmeleri seyreden diğer bir yetkili, haberi alır almaz telefona sarıldı ve bir "Türk" arkadaşına bağırdı:
"Söyle onlara, bize üç darbe borçları vardı, böyle mi ödenir borç?"
Başına bir silah daya ve duvarları beyninle boya.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir