..::aNa::..

Yeni çıkan kitaplar ve severek okuduğumuz kitaplar hakkında yorumlar, paylaşımlar.
B.E.B.I.S.I.M

..::aNa::..

Mesaj gönderen B.E.B.I.S.I.M »

Kocasının ölümünden sonra Ana, oğlu Pavel ile birlikte büyük bir yalnızlık ve yoksulluk içinde kalır. Fabrikada çalışmaya başlayan Payel, zeki, kitaplara meraklı ve devrimci düşünceye eğilimli arkadaşları olan bir gençtir. Evine getirdiği arkadaşlarına verdiği söylevlerde Ana ilkin bir şey anlamasa da daha sonraları kendisinden özgürlük ve yaşama hakkı düşüncelerinin uyanışına tanık olur. Ve gün geçtikçe oğlu ile arkadaşlarının devrimci umutlarını paylaşır.

Ana, roman kahramanının içinde bulunduğu sosyal koşulları yansıtması bakımından Gorki'nin eserleri arasında olduğu kadar Rus edebiyatında da bir ilkörnektir. Rus eleştirmenlerce "döneminin anıtsal kitabı" olarak değerlendirilen Ana, Rus proleteryasının devrimci mücadelesini sergileyen en önemli eserdir. İlk olarak Znanie dergisinde 1907-1908 yılları arasında tefrika edilen Ana, devrimci niteliği bakımından da Maksim Gorki'nin en öneli eserlerinden birisidir.
Kullanıcı avatarı
Romulus
Lover of TurkiyeForum
Lover of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen Romulus »

Bebisim ben anlamadim valla. Simdi Ana ne yapmis???? bir daha bi acikla kusura bakma
[b][glow=red][color=yellow]Ah Keskem Keskem of keskem keskem [/color][/glow][/b]
Kullanıcı avatarı
ViNcE_CaRTeR
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen ViNcE_CaRTeR »

anlayanlar anlamayanlara sorsun..... :D:D wuahahhaa.. şimdi buna da igrenc bir espiriydi dersininnnn :) neyse hazirlikliyim ben :D:D:D
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
İletişim:

Mesaj gönderen taNGo »

kültür sanat başlığını geyiğe çevirmesen iyi olur istersen sen bi forum kurallarına göz at: http://www.turkiyeforum.com/rules.php
Dreams
Kullanıcı avatarı
ViNcE_CaRTeR
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen ViNcE_CaRTeR »

geyik demek hmmm... valla demek ben konuşmasını bilmiyorumm...
B.E.B.I.S.I.M

Mesaj gönderen B.E.B.I.S.I.M »

Kucuk bir aile, kadin, kocasi ve kucuk ogullari.. kocasi alkolcunun teki iciyor iciyor eve geliyor.; kimse tarafindan fazla sevilmiyor.. birgun vefat ediyor ana ogul kaliyorlar basbasa.. kucuk oglu devamli calismaya basliyor.. disarda arkadasi oluyorr vee artik hep onlarla olmaya basliyor.. eve kitaplar getiriyor, sabaha kadar okumaya basliyor... ana nin icine kurt dusuyor.. oglandaa fazla korkulacak bir seyin olmadigini felan anlatiyor..ama ana yuregi iste..

sonralari arkadas cevresi buyudukcee daha da bilgileniyor.. ve arkadaslarini evine cagiriyor..

Ana ilkin bir şey anlamasa da daha sonraları kendisinden özgürlük ve yaşama hakkı düşüncelerinin uyanışına tanık olur. Ve gün geçtikçe oğlu ile arkadaşlarının devrimci umutlarını paylaşır.

isci lerin ezildigini gorukce birseyler yapmak isteyen pavel ve arkadaslari dergi basarlar ve anada onlara yardim icin kitaplari fabrikalara gizli bir sekilde goturur kii yakanlansa sonu hapishanelik.

en sonunda gunler boyle gecerken oglu hapse atilirr ve anada yakalanir ve oldurulur.
Kullanıcı avatarı
Alamut
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
İletişim:

Mesaj gönderen Alamut »

Ana, klasikler arasında iyi bir yeri olan bir eser. Çok zaman önce bitirene kadar anam ağlamıştı. (Ben klasikleri pek sevemedim 80 kuşağı olarak.)
Hani kurşun sıksan geçmez ya geceden...