Sakıp Sabancı'yı kaybettik!

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
taNGo
WebMaster
WebMaster
Mesajlar: 3959
Kayıt: 23-06-2003 20:54
Konum: Geriden
İletişim:

Sakıp Sabancı'yı kaybettik!

Mesaj gönderen taNGo »

Resim Hacı Ömer Sabancı Holding Başkanı Sakıp Sabancı, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.
Sabancı Ailesi'nin doktoru Hasan İnsel, Amerikan Hastanesi'nde saat 06.00 sıralarında yaptığı açıklamada, saat 05.55 sıralarında Sakıp Sabancı'nın hayatını kaybettiğini bildirdi. Sabancı'nın, bir süredir yakalandığı amansız hastalık nedeniyle yoğun ilaç tedavisi gördüğünü belirten Dr. İnsel, ''Geçen hafta Sabancı'nın, hastaneye yatırılmasına karar verildi. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Sabancı, kalp ve solunum durması nedeniyle hayatını kaybetti'' dedi.
Soğuk algınlığı nedeniyle 30 Mart'ta Amerikan Hastanesi'ne yatırılan Sabancı, 2 gün önce 71. doğum gününü kutlamıştı.

VEFATININ SEBEBİ BÖBREK TÜMÖRÜNÜN KARACİĞERE ATLAMASI

Sabancı ailesinin doktoru Hasan İnsel, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı'nın vefatına neden olan hastalığı ''böbrek tümörünün karaciğere atlaması'' olarak açıkladı.
İnsel, VKV Amerikan Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, işadamı Sabancı'nın vefatından önceki sağlık durumu hakkında bilgi verdi.
Sakıp Sabancı'nın geçen yıl yaz aylarında böbrek tümörü ameliyatı geçirdiğini hatırlatan İnsel, daha önce de 1980 ve 1989'da 2 kalp kapakçığı ameliyatı olduğunu kaydetti.
Kalp ameliyatları nedeniyle Sabancı'nın sağlık durumunun sürekli takip altında olduğunu belirten İnsel, bundan dolayı da böbrek ameliyatının ABD'de yapıldığını söyledi.
Söz konusu ameliyatın ardından ünlü işadamının tedavisinin devam ettiğini, her şeyin düzenli gittiğini, sık aralıklarla yapılan kontrollerin ''hadisenin kontrol altında olduğunu'' gösterdiğini anlatan Dr. Hasan İnsel, ancak Sabancı'nın 2 hafta önce şiddetli akciğer enfeksiyonu geçirdiğini ve VKV Amerikan Hastanesi'ne yatırıldığını dile getirdi.
İnsel, teşhis ve tedavi sürerken aynı anda karaciğerde tümör hareketlenmesinin karaciğer harabiyetine yol açtığının görüldüğünü ifade ederek, Sabancı'yı ABD'de tedavi eden doktorun da Türkiye'ye geldiğini ve hastalığı yenmek için birlikte çalıştıklarını bildirdi.
''Maalesef muvaffak olunamadı. Çok şiddetli tabloydu, inanılmaz derecede hızlı gelişiyordu'' diyen İnsel, Sakıp Sabancı'nın bu sabah saat 05.55'te vefat ettiğini söyledi.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Hasan İnsel, Sabancı'nın vefatına neden olan hastalığın ''böbrek tümörünün karaciğere atlaması'' olduğunu belirtti.
İnsel, ''Sayın Sabancı'nın hastalığı neden gizli tutuluyordu?'' şeklinde soru üzerine de, ''Biz tümör hastalığını sizden değil, Sabancı'nın kendisinden bile gizli tutuyorduk. Çünkü iyileşeceğini umuyorduk. Tümör kelimesini duymasını istemiyorduk'' dedi.
VKV Amerikan Hastanesi Başhekimi Dr. Teoman Dal da, ''çok değerli bir şahsiyeti kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını'' belirterek, Sabancı ailesi ile Türk halkına başsağlığı diledi.

Kaynak: Milliyet
Dreams
Kullanıcı avatarı
dJ4
Co-Admin
Co-Admin
Mesajlar: 4055
Kayıt: 24-06-2003 01:15
Konum: Real World

Mesaj gönderen dJ4 »

Tüm Türkiye'nin başı sağolsun, iyi bir insandı :( Allah rahmet eylesin ...
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 6250
Kayıt: 18-01-2004 13:00

Mesaj gönderen ComiC »

Wallah gitti adam birden bire. Nedense insanlar öldüktenn sonra daha bir önem kazanıyorlar. Birçok kişi öldükten sonra çok daha fazla hatırlandılar... :( :cry:
enjoy the silence..
Kullanıcı avatarı
Nefret
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1301
Kayıt: 25-06-2003 04:25
Konum: At izi it izine karıştı mı bende anında araziye karışırım
İletişim:

Mesaj gönderen Nefret »

cok yazik oldu haber yurt disinda iken geldi bana da
yazik oldum cok severdim kendisini cok iyi adamdi :(
Emek verildikçe,özlemi çekildikçe ve de hasreti çekildikçe büyüyen birşeydir aşk.
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 6250
Kayıt: 18-01-2004 13:00

Mesaj gönderen ComiC »

Kim sevmezdi ki Sakıp Ağa'yı... Cenazesinde iğne atsan yere düşmez... :(
enjoy the silence..
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir