İlköğretimde türbanlıya ceza verilemeyecek

Eğitim hayatımıza dair her şey. Anılar, düşünceler..
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

Mesaj gönderen Eternity »

doğru, anayasada olan bir kural değil bu. tıpkı türbana baş örtüsü denilmemesi gerektiği gibi.

bu konu uzadıkça uzar. beyinler örtülü olduktan sonra isterse çıplak gezilsin neye yarar.
Kullanıcı avatarı
bluejar
R.Ö.Y. 3. Etap Şampiyonu
R.Ö.Y. 3. Etap Şampiyonu

Mesaj gönderen bluejar »

Bence kamuya ait alanlarda sigara içmek de serbest olmalı. İçenlerin bilmem kaç milyon (ya da YTL bazında lira-kuruş) ceza ödemeleri de gerekmemeli. Anayasada var mı böyle bir madde? Araştırmadım ama pek sanmıyorum :)
Sanırım yönetmeliklerle vs ile bile olsa bir takım kurallar konulabilyor.
AB ye şirin gözükmek uğruna, birbirinden anlamsız kurallara da uymamız gerekiyor. Uymak istemiyorsak da, seve seve ya da kuzu kuzu uyuyoruz pek çoğuna değil mi? Bunun ne saygıyla ne inançla ne de özgürlükle ilgili olduğunu da düşünmüyorum. Deveyi gütmekle, diyardan gitmek arasında bir konu bu.

Bu ülkede yaşayan kadın nüfusun büyük bir kısmı başörtülü. Başı örtülü diye kimin başına bir iş geliyordu? Bunca yıldır herkes içinde mi tutuyordu da derin bir uykudan uyanmış gibi, oturdu bu türban baş köşeye. İdeoloji kisvesi altında insanların inançlarını sömürmesek keşke.

Konu uzar diyenlere can-ı gönülden katılıyorum. Ama sormadan edemiyorum; kuralları, yasaları, yönetmelikleri olmayan, her kafadan bir ses çıkıp, herkesin herşeyi istediği gibi değiştirmeye çalıştığı ülkelere ne olur? diye...