Nefret yazdı:peki sana şöyle bir şey sorayım o zaman diyelim biri sana ilgi duyuyor
ama güzel değil hatta çok insanın begenmeyecegi çirkinlikte
ama içi çok iyi seni çok seviyor ve seni asla üzmüyor o zaman napardın?
ha bu arada gönül kimi severse güzel odur
Nefret, sormussun da cevaplayayim.. Ben gectim sayilir o zamanlari

Ve insan anliyor ki, hersey gelip gecici.. Yani, dis görünüs acisindan olayi simdi irdelersek. O kisi de bir insan neticede ve insan olmanin geregi karsina cikti ise, mutlak bir sansi olabilmeli diye düsünüyorum. Emek verir ve denerdim. Sonucta gittigi yere kadar, ki neticede dis görünüse bakmayan bir insanim. Temizligi, düzenligi ve bakimi haric. Ki bu da herkesin dikkat ettigi sey, sade benim degil.
Bir olay anlatayim. Türkiye' de ünv.de iken, bir hocam evlenme teklifi etmisti. Kendisi felcliydi. Ve ögrencilerin cogunun alay konusu oluyordu. Teklifi kabul etmedim, cünkü yasamimda biri vardi. Seneler sonrasi beni buldu. Olay yeniden basladi. Gittigi yere degin gitti, evlenmedik ve ayri yollara ayrildik. Demem o ki,
bir insan olarak onu karsiladim ve o sartla denedik. Olmasi gereken de bu idi.
Gelgelelim, cirkin ve karaktersizdir; o zaman ben de birsey yapamam Nefret. Ki, karakter, kisilik benim icin mühim olan bir kistas. Hem bilmem inanir misin; ben inaniyorum ki:
Insanin ic güzelligi, disina vururmus..
Misal yüzü ne kadar cirkin olsa da, bir bakisi, bir gülüsü; yüreginin aynasi olabiliyor..
Umarim cevabim kafidir