Afganistan'da isLam ve kadın

Paylaşmak istediğiniz aklınıza gelen konular, olaylar..
Kullanıcı avatarı
IWAS
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen IWAS »

Peki neden hiçbir ülkede özü anlaşılmadı. Anlaşılır bi şekle girse daha güzel olmaz mıydı. Rusyadaki okul katliamındaki teröristlerin çoğu(belkide hepsi)islam dininden deilmiydi. Neden islam adına katliam yapıolar peki. Comicin sözlerine de sonuna kadar katılıorum.
Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...
Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın
Kadınımız, kızımız;
Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
Kullanıcı avatarı
alaybozan
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen alaybozan »

iwas, çeçenler islam adına değil bağımsızlıkları uğruna katliam yapıyolar. hoş, kafkas kökenli kimse katliam yapmaz, bağımsızlığı için savaşır. onların çeçen olduklarından şüphem var... artı kur'an ı kerimde yazdığı için değil, dedelerinden öyle gördükleri için yapıyorlar... zina suç, öldür.
hırsızlık suç, öldür... bunlar, peygamberler devri sona erdikten sonra ortaya çıkan şer'i hükümler...

kutcar, tek demokratik millet türkiye demiş. demokrasi dünyanın hiçbir yerinde tam olarak uygulanmaz. bu yüzden türkiyeye tek müslüman demokratik ülke diyemezsin. zira türkmen devletleri bizden daha demokratik..
ufo gören masum köylü!! Koçum benim!!
Kullanıcı avatarı
alaybozan
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

basın: 11 eylülde saldırı yapan teröristlerle aynı dinden olmak nasıl bir duygu??
muhammed ali: hitlerle aynı dinden olmak nasıl bir duygu??
Kullanıcı avatarı
Kutcar
Quick Friend
Quick Friend
İletişim:

Mesaj gönderen Kutcar »

Türkmen devletleri ne zamandır müslüman ahah : )

Tamam o zaman Türkiye, halkı müslüman olan ülkeler arasında en demokratiği ve tek laik olanıdır ha?

IWAS onu bana deil islam bilginlerine sorcan, ben islam alimi deilim...
Ben islamiyetin doğru anlaşılırsa insanlığa faydalı olacağını sölüyorum o kadar. Kimin niye nası anladığını bilemem. Ama pentagram dan bi dörtlük;

Atalarına malum olmuş
Kitap yazmış anlatmışlar sana
İmam rahip rehber olmuş
Yalan yanlış aktarmışlar sana

Her kelimesi, nüktesi, kıtası ayrı değerli bir dörtlük, pentagramın "bir" adlı parçasından.
Bir umuttur yaşamak bil; seveceksin inadına, yüreğin kan ağlasa da güleceksin inadına
Zindanlara düşsen bile ateşlerde sönsen bile binlerce kez ölsen bile doğacaksın inadına
Kullanıcı avatarı
alaybozan
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

azerbaycan, kazakistan, kırgızistan müslüman türk devletleridir. dünyanın en modern camisi kazakistanda bulunmakta. tasarımı yandan bakıldığında Allah yazmakta, başka hiçbir gayrımuslim devlet buna izin vermez. azerbaycan şii vs vs...
horasan bölgesinde karahanlılardan başlayarak bu güne kadar müslümanlık gelmiştir. umarım türkmen devletleri ne zamandır müslüman soruna cevap olmuştur!!

laik ne demektir biliyor musun?? sanıldığı gibi din v devlet işlerinin ayrılması değildir. şimdi anlatsam çok sürer...

bu arada pentagramın satanizmin ve şeytanın simgesi olduğunu bilmeyen yok. ilahiyi elektrogitarla çalan başka grup ta yok. pendagram mı biliyor doğrusunu??
Kullanıcı avatarı
Kutcar
Quick Friend
Quick Friend
İletişim:

Mesaj gönderen Kutcar »

Bak nasıl ki shepnem islamiyeti bazı yanlış yorumlayanlar yüzünden kötü gibi gördüyse sende aynı şekilde satanizmi kötülüyosun. pentagram ın sembolu ve satanizm hakkındaki bilgin ne düzeyde bilemem ama açıklamaya çalışıyım..

Pentagramın işareti ters yıldızdır. bu yıldız ın adı da ztn pentagram dır.

Manası; üstteki köşeler hava toprak ateş ve suyu simgeler. Alttaki ise insanlığı.. Altta olması insanlığın doğru yolda gitmediğini gösterir. Ne zaman ki insanlar doğru yolu bulacak o zaman pentagram düzelecek.
Bu simgeye şeytanın simgesi demek.....

İlahiyi isteyen istediği biçimde çalar, önemli olan şekil midir içerik midir?
Satanizm in ne demek olduğunu bilmeden yorum yaptın, pentagram ın ne olduğunu bilmeden yorum yaptın, pentagram grubunun kimlerden oluştuğunu bilmeden yorum yaptın...
Ben de şimdi senin bu davranışın hakkında yorum yapardım ama seni tanımıyorum...
Bir umuttur yaşamak bil; seveceksin inadına, yüreğin kan ağlasa da güleceksin inadına
Zindanlara düşsen bile ateşlerde sönsen bile binlerce kez ölsen bile doğacaksın inadına
Kullanıcı avatarı
alaybozan
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

sen şeytanın kafasının keçi kafası olduğunu bu keçi kafasını ters yıldızın içine rahatlıkla yerleştirmenin mümkün olduğunu, satanizmin yahudi icadı olduğunu, aynı zamanda dünya dinlerine karşı en büyük silah olarak çıkarıldığını, amacının korkak, ürkek, sapık bir dünya düzeni olduğunu, aynı zamanda şeytana tapanların sonunun ne olacağını biliyor musun??
pentagram demir demirkan ve yandaşlarından oluşan gruptu. türkiyei metal müzikte en iyi onlar temsil etti. tabi satanizstsiniz savları onları bunalttı. demir deirkan adama benzedi. bundan sonraki albümleri bu sebeple yumuşattı ki ben de severk dinlerim kendisini.

ilahi konusuna gelince, allahı anmak için yapılan ilahileri kafa sallayarak, şeytanın huzurundaymış gibi bağırarak söylemek...
neyse, daha uzatmayalım...
Kullanıcı avatarı
Kutcar
Quick Friend
Quick Friend
İletişim:

Mesaj gönderen Kutcar »

Ehehe senin inancın beni bağlamaz tabi.. şeytana tapanların sonu diyosun..
Satanizm dünya dinlerine karşı bi silah olarak çıkarıldığı dorudur ama neden?
Çünkü dünyadaki hemen hemen tüm dinler katı kurallarıyla müminlerini bunaltmışlardır. Bunun sebebi de pentagram ın anlattığı gibi imamın, rahibin bize yanlış aktarmasıdır. Satanizm dinin özünün anlaşılmasını ister.

Pentagram grubu 1986 da Hakan Utangaç ve Cenk Ünnü tarafından kurulmuştur. Demir Demirkan gelip geçmiştir. Pentagramın özü deişmez.
Allah ı isteyen istediği şekilde anar.. Tekrar sorarım önemli olan hangi şekilde andığın mıdır? içinden geçenler midir? Ben nice adamlar tanırım namazını niyazını eksik etmez sonra gider bakkal dükkanında princin içine yarım kilo taş karıştırır...
Bu adamlar hiç olmazsa dışardan ne görünüyosa o...
Kullanıcı avatarı
alaybozan
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

uzatmayalım demiştim. senin inancın da beni bağlamaz. o adamlar kur'an da yazdığı için onları yapıyorlar. evet. kuranda hırsızlık yapanın elini kesin diyor. kadına vurabilirsiniz diyor , bunun yanında ahlaksızlığa yanaşmayın diyor. sebeplerini de belirtiyor. önemli olan nasıl hissettiğindir. ama hissettiğin tanrı olmalı(allah demedim). bence burada bitsin. ister bu mesajı son nokta say, istersen kendin birşeyler yaz. hadi sana kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ComiC »

...ama hissettiğin tanrı olmalı...
Benim içinde bu yeterli. Önemli olan tanrı'yı kabul edip, saygı göstermek değilmidir. Bana göre gerisi hikaye. Tamamen örf ve adetlere kalmış bir olay...
enjoy the silence..