küresel ısınma

Paylaşmak istediğiniz aklınıza gelen konular, olaylar..
Kullanıcı avatarı
caramurad
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen caramurad »

artık dünya için çanlar değil,alarm çalıyor diyebiliriz...
Benİ ÖldÜrmeyen Şey,
Benİ Daha GÜÇlÜ Kılar...

Nİetzsche
Kullanıcı avatarı
barbar
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen barbar »

Aral Gölü hızla çöle dönüyor

Bir zamanlar dünyanın dördüncü büyük gölü olan Aral, Asya'nın ortasında bir bataklık ve çöl haline geldi. Küresel ısınma nedeniyle kuraklaşan bölgede yer alan Aral, iki ayrı küçük göle dönümüş durumda. Kazakistan ve Özbekistan sınırındaki Aral'ın suları 40 yıla yakın bir süre boyunca içeriye çekildi. Bir zamanlar liman ve tersanelerin bulunduğu merkezler ise şimdi gemi mezarlığına döndü. Orta Asya'nın en önemli çevresel problemi haline gelen ve bunun yanında pek çok ekonomik soruna da neden olan Aral Gölü, Pamir Dağları'ndan gelen Siri Derya ve Amu Derya nehirlerinin sularının birikmesi ile oluşmuştu. 1960 yıllana dek dünyanın büyük gölleri arasında yer alan Aral gölündeki su seviyesi 2002 yılında 4 metre kadar düştü. Uzmanlar, sürecin devam etmesi halinde Aral Gölü'nün 2015 yılında tamamen kuruyacağını ileri sürdü

Antarktika'da buz karaborsa!

Güney Kutbu'nun uydu görüntülerini inceleyen bilim adamları, 244 buzulun yüzde 87'sinde erime tespit etti.

Alarm Verildi
ABD'li ve İngiliz bilim adamlarının ortak çalışmaları, Güney Kutbu'ndaki buzulların hızla eridiğini ortaya koyuyor. Uzmanlar, inceledikleri buz kütlelerinin yüzde 87'sinde erime ve küçülme görüldüğünü söylüyor. Bölgedeki değişimi belirlemek için 1940'lardan beri çekilen binlerce fotoğrafı ve 1960'dan bu yana elde edilen uydu görüntüleri inceleyen bilim adamları, 244 buzul kütlesindeki erimeye dikkat çekiyor.

Nedeni Küresel Isınma
Bugünkü sürecin tersine, 1950'lerde buzulların büyüdüğünü açıklayan araştırma ekibine göre; önce Kuzey Kutbu'nda başlayan erime süreci, özellikle son beş yılda Antarktika'yı da etkilemeye başladı. Buzulların erimesine neden olan unsurların başında ise küresel ısınma gösterildi. Yetkililer hava sıcaklığının son 50 yılda iki derece artması dışında, deniz suyundaki değişikliklerin de önemli faktörler arasında olduğunu bildirdi.
Never let me alone !!
Kullanıcı avatarı
barbar
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen barbar »

arkadaşlar ben bu konuyu gayet ciddiye alıyorum.Ve sizden hassas davranmanızı istiyorum sizinde elinizde bununla ilgili bir takım yazı varsa bizimle paylaşmanızı istiyorum.Küresel ısınmayı nasıl önliyeceğimize dair yazı geçerse elime sizinle paylaşıcağım.ilginiz için teşekkürler.
Never let me alone !!
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ComiC »

Şu son 2 sene kendini hissettirmeye başladı ve ciddi bir hal aldı bence. Özellikle bu sene dahada bi belirgin anormallik. Bugün kışın ortasında en soğuk günlerde olmamız gerekirken yazdan kalma bir hava vardı sanırsın ilkbahardayız. Bu yazda zaten bilinen en sıcak yaz olacakmış. Eskiden çocuklarım falan kar görürmü derdim şimdi ben şüphedeyim bir daha etrafı beyaz görüp görmeyeceğim konusunda...
enjoy the silence..
Kullanıcı avatarı
barbar
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen barbar »

merak etme yaklaşık bir 30 40 sene daha var ama alternatif bir buluş bulmaları lazım küresel ısınmayı durdurmak için.Ben duymuştum bir yerden aslında yanılmıyorsam Almanyada bir evde doğaya zarar vermeyen bir ev var.bu evde ısınılacak hiç bir alet yok.Tamamen insanların vucut ısılarınla ısınılıyor bu evde.
Never let me alone !!
Kullanıcı avatarı
Emre_org
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen Emre_org »

Bunu biz bu hale getirdik.Sonuçlarına da katlanmayı bilmeliyiz öyle olması gerekir bence bu konu hakkında yorum yapmaya bile gerek yok çünkü bunu ben ,sen,onlar bu hale getirdi...
[b]Elbatte aşk beni geçer çünkü onun uzun bacakları var...[/b]
Kullanıcı avatarı
barbar
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen barbar »

ama bu olayı sen,ben,onlar,bunlar düzeltebilir.Bunuda unutma!
Never let me alone !!
Kullanıcı avatarı
Emre_org
Fast Friend
Fast Friend

Mesaj gönderen Emre_org »

Sen düzeltebiliceğine inanıyorsan mesele yok zaten ama ben bu işte yokum .
Baştan yapmasanda şimdi bu zahmete girmesen olmaz mı?
[b]Elbatte aşk beni geçer çünkü onun uzun bacakları var...[/b]
Kullanıcı avatarı
barbar
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen barbar »

sen yokum dersen o yokum derse senin cocuklarını düsün biraz gelecegi düşün gelecek 30 40 seneyi düşün ona göre konuşmanı tavsiye ederim.
Never let me alone !!
Kullanıcı avatarı
DiLeMmA
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen DiLeMmA »

O zaman çocuklar haydi derse : )
Başkaları gitmiş olur, gidince;
Bir sen yakınsın, uzakta kalınca..