Anadolu Ateşi rekora uçtu

Kültür ve sanat haberleri
Cevapla
Kullanıcı avatarı
vega
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 213
Kayıt: 07-12-2004 12:48

Anadolu Ateşi rekora uçtu

Mesaj gönderen vega »

Anadolu Ateşi rekora uçtu


Resim Anadolu Ateşi Dans Grubu, Aspendos Antik Tiyatrosu’nda 'Dalgaların Coşkusu' adlı bölümü oynarken, 1 dakika içinde 218 adımlık bir hıza ulaştı. Bu 'insanüstü' hızın rekor olarak kabul edilmesi için Guinness’e başvuruluyor.

2 bölümden oluşan gösteride ‘Dalgaların Coşkusu’ adlı bölümü 30 kadın ve 30 erkek dansçıdan oluşan ekip, 7 zamanlı Karadeniz ritmini “218 metronom” ile oynayıp 1 dakika içinde 218 adıma ulaştı. Anadolu Ateşi, Guinness Rekorlar Kitabı’na “60 Dansçı ile Dünyanın En Hızlı Halk Dansı” olarak başvuru yapacak.

Anadolu Ateşi’nin Antalya’nın Serik İlçesi’ndeki Aspendos Antik Tiyatrosu’nda gerçekleştirdiği gösteri, ses sistemlerinin bağlı olduğu trafonun patlaması sonucu 1 saat geç başladı. Aksaklığın giderilmesinin ardından gerçekleştirilen gösteri, yaklaşık 90 dakika sürdü.
Guinness Rekorları Türkiye Fahri Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural tarafından da izlenen rekor denemesi, noter huzurunda dev ekrandan izleyicilere yansıtıldı.

Anadolu Ateşi’nin Guinness Rekorlar Kitabı’na “60 Dansçı ile Dünyanın En Hızlı Halk Dansı” olarak başvuru yapacağı bildirilirken, grubun aynı denemeyi 8 Eylül’de Londra’da gerçekleştireceği ve gösteriyi Guinness yetkililerinin de izlemesinin beklendiği belirtildi.



Kaynak: ntvmsnbc
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir