İstanbul, Picasso'ya ev sahipliği yapacak...

Konserler, kültürel ve sanatsal etkinlikler.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Alamut
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 1694
Kayıt: 16-09-2003 17:07
Konum: İstanbul
İletişim:

İstanbul, Picasso'ya ev sahipliği yapacak...

Mesaj gönderen Alamut »

Ünlü ressam Pablo Picasso’nun 135 eseri, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde sergilenecek.

20. yüzyıla damgasını vurmuş en önemli sanatçılardan kabul edilen Pablo Picasso’nun uzun sanat yaşamı boyunca çeşitli alanlarda ürettiği, bütün dönemlerini kapsayan 135 eser, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde sanatseverlerle buluşacak.

ResimSergi, ünlü sanatçının ömrü boyunca kendisine sakladığı ve ailesine devrettiği, daha önce hiçbir yerde sergilenmemiş emsalsiz bir koleksiyon ile Paris ve Barcelona Picasso müzelerinden gelen eserlerden oluşuyor.

Pablo Picasso’nun İstanbul’a gelen torunu Bernard Picasso, Sakıp Sabancı Müzesi’nin genişleyen sergi salonları, teknik donanımı ve yönetim kadrosuyla uluslararası standartlarda bir dünya müzesi olduğunu kaydederken, dedesinin bıraktığı bu kültür mirasını Türk sanatseverler ile paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Picasso Sergisi, 21 Kasım 2005 - 26 Mart 2006 tarihleri arasında gezilebilecek. Sergide ayrıca, Picasso’ya ait özel yazışmalar, aile albümlerinden seçilenler ve uluslararası fotoğrafçıların çektiği fotoğraflar yer alacak. Sergi boyunca belgesel filmler ve konferanslar da etkinliğe eşlik edecek.

******************A L A M U T**************************ntvmsnbc
Hani kurşun sıksan geçmez ya geceden...
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir