dünyaya gelmemizin sebebleri.....???

Buyrun geyik muhabbetlerine..
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen MicroChip »

amaç yaşamak degil amaç dogru yaşamak
[img]http://hobober.goto.com.ru/ftp/LJ/userpic8/1823127.gif[/img] [size=200][color=black][b]YAŞAMAK CESURLARIN HAKKIDIR[/b][/color][/size]
Kullanıcı avatarı
Zen
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen Zen »

dunyaya gelmenin sebebi var mi ki acaba.. olsa olsa ugrasmak, yorulmak, aci cekmektir sanirim : )
What the eyes see is knowledge, what the heart knows is certainty.
Kullanıcı avatarı
Dreamer
Quick Friend
Quick Friend

Mesaj gönderen Dreamer »

Bu kadar ciddi bi konuda bu cevaplar ilginç tabiki Sınav! ye iç gez die değil
Kullanıcı avatarı
Zen
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen Zen »

Sinav, ben dicektim onu
What the eyes see is knowledge, what the heart knows is certainty.
Kullanıcı avatarı
commando
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu

Mesaj gönderen commando »

CoMic zariyat kuran da sure adı ve sametix e katılıyorum nasıl cıkarabildin o sonucu hayret ettim..
[b] Biri Ecdadima Küfrettimi boğarim.
Boğamasamda yanımdan kovarım..
Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum..
Kesilir ama çekmeye gelmez boynum..
Mehmed Akif Ersoy [/b]
Kullanıcı avatarı
ComiC
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen ComiC »

ne bilim yani ben insanları bana kulluk etmek için yarattım yani onun kullarıyız o da efendimiz yat kalk itaat et değil tabii ama öle gibi geldi. Ben bunu şuna benzetiyorum. Kalkıp bir bilgisayar programı yazıyorsun ve açılıta sana hoşgeldin ComiC paşa filan diyor sonra biraz daha ilerliyor yapay zeka giriyor işin içine filan bizim kadar olmasada bizim söylediğimiz kadar düşünüyor vs. biraz daha giderse işin ucu matrix zaten :) böyle işler karışıyor sonra biri ordan giriyor filan. ne bilim hayat öyle devam ediyor sonra bu programdaki hatadan dolayı bu süreçler sonsuz bir döngüyle devam ediyor filan. Hep kendini tekrarlıyor filan. yada bilmem anlamadım.. :sleep:
enjoy the silence..
Kullanıcı avatarı
commando
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu
R.Ö.Y. 1. Etap Şampiyonu

tk

Mesaj gönderen commando »

ben sana bu ayetin tefsirini göndereyim beraberce anlayalım inş.

Hatırlatılması gerekli olan vazifenin esasının ne olduğuna gelince; Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet ve kulluk etsinler diye yarattım. İşte hatırlatılması gereken vazife budur. Cin ve insan cinsinin yaratılmasının hikmeti Allah'ı tanıyıp ona ibadet ve kulluk etmektir. Bunun dışında başka şeylere tüketilen ömürler, ameller zayi edilmiş olur, onun için azabı hak eder. Bazıları "bana ibadet etsinler diye..." ifadesinde "beni tanısınlar diye" şeklinde bir tefsir nakletmişlerdir. Bunun mânâsı da "Beni mabud tanısınlar." demektir. Bu ise benim emirlerimi tutarak bana kulluk ve ibadet etsinler demeye gelir. İbadet ve kulluk, isteyerek yapılan fiillerden olarak istenen fiil oldukları için bazılarının bunu yapmaması insan ve cin cinsi için en mükemmel gaye olmasına aykırı olmaz. Bundan yüce Allah'ın muradının geri kalmış ve yerine getirilmemiş olması mânâsının çıkarılması da gerekmez. Çünkü bu gibi yerlerde, Fıkıh bilginlerinin dedikleri gibi "Hikmet,fertlerin herbiri itibarıyla değil, cins itibarıyla göz önüne alınır." Kısaca bunun mânâsı ibadet ile mükellef olmak üzere yarattık demektir. Yoksa hepsinin salih kullardan olmasını tekdir eyledik, demek değildir.
[b] Biri Ecdadima Küfrettimi boğarim.
Boğamasamda yanımdan kovarım..
Yumuşak başlıysam kim dedi uysal koyunum..
Kesilir ama çekmeye gelmez boynum..
Mehmed Akif Ersoy [/b]
Kullanıcı avatarı
withoutgirls
Fast Friend
Fast Friend
İletişim:

Mesaj gönderen withoutgirls »

saolasın biliyom zaten de bsaka fikirleri olanlarda wardı amaç herkesin dogruyu ogrenmesi
ahmak olmasaydı insan bütün zaferler dostça kazanılrdı
Kullanıcı avatarı
aaKe
R.Ö.Y. 2. Etap Şampiyonu
R.Ö.Y. 2. Etap Şampiyonu

Mesaj gönderen aaKe »

Boşuna böylesi bir tartışmaya girmeyin bunu burda çözemeyeceğimiz kesin.Hepimiz bu yeryüzünde yalnızız herkesin inancı kendinedir.Burda 65 milyon yıllık evrimden bahsediyoruz evveliyatı biliniyor mu hayır.Nerden geldik nereye gideriz ne yaparız bunlar zaten çözülemeyen ve cevabı bilinmeyen sorular nafile bir tartışmanın içerisine girmeye lüzum yok bence.Bu konuyu her zaman insan kendi istediği gibi yorumlayıp çevresini de kendi fikrine inandırmaya çalışmıştır.Çoğu konuda ortak fikirlere ulaşamayan insan bu konudada asla fikir birliğine varamaz.Bakınız dinler. Ortak yanlarıda olsa biryerden sonra ayrılıyorlar ama neden ? Herkesin fikri kendine inananı var inanmayanı var şeytana tapanı var uzaylıya tapanı var peygamber olduğunu söyleyen var ama özgür irade de var.Filmlerde mesaj ve fikir yüklü olmaya başladı mesela Matrix,Görev Mars,Zaman Makinası,Dünyalar Savaşı vs vs gibi aklıma bunlar geldi..Siz tabi tartışmanıza devam edin gene ama bir yere varılamaz bu da benim fikrim.Fikirlere de saygı duymak lazım tabi.
[size=75][color=grey][b]I found her...[/b][/color][/size]
Kullanıcı avatarı
withoutgirls
Fast Friend
Fast Friend
İletişim:

Mesaj gönderen withoutgirls »

oke
ahmak olmasaydı insan bütün zaferler dostça kazanılrdı