Ferzan Özpetek ödüle doymuyor

Vizyondaki filmler, tiyatrolar, haberler..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
vega
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 213
Kayıt: 07-12-2004 12:48

Ferzan Özpetek ödüle doymuyor

Mesaj gönderen vega »

Ferzan Özpetek ödüle doymuyor

Resim İtalya’da ‘Globo D’Oro’ (Altın Küre) sinema ödülleri sahiplerini buldu. En İyi Yönetmen seçilen Ferzan Özpetek’in yönettiği ‘Cuore Sacro’ (Kutsal Yürek) toplam 3 ödüle değer bulundu.

İtalya’daki Yabancı Basın Merkezi tarafından verilen ‘Globo D’Oro’ (Altın Küre) sinema ödülleri, bu hafta sonu Roma’da sahiplerini buldu.
En İyi Film dalında Altın Küre Ödülü’nü Marco Tullio Giordana’nın ‘Quando sei Nato non Puoi Più Nasconderti’ (Bir Kere Doğdun mu, Artık Saklanamazsın) filmi kazandı.
Resim Film, 12 yaşında bir çocuğun sandal gezisi sırasında denize düşmesi, İtalya’ya sığınmaya çalışan mülteciler tarafından kurtarılması ve onlarla yaşadığı gemi yolculuğunun öyküsünü anlatıyor.
Ferzan Özpetek’in yönettiği ‘Cuore sacro’ (Kutsal Yürek) ise toplam 3 ödülün sahibi oldu. En İyi Yönetmen Ödülü’nü Ferzan Özpetek, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü Slovak oyuncu Barbora Bobulova ve Jüri Özel Ödülü’nü Erika Blanc, bu filmdeki çalışmaları ile kazandılar.
Paolo Sorrentino ise, ‘Le Conseguenze Dell’amore’ (Aşkın Sonuçları) filmi ile En İyi Senaryo dalında Altın Küre’nin sahibi oldu.

EN İYİ YABANCI ‘FİLM LIFE IS A MIRACLE’
Emir Kusturica’nın ‘Life is a Miracle’ (Bir Mucizedir Yaşamak) yapıtı ile En İyi Yabancı Film Ödülü’nü kazandığı yarışmada, ünlü oyuncu Monica Bellucci, Avrupa Altın Küre Ödülü’ne değer görüldü.

TAVIANI KARDEŞLER’E YAŞAMBOYU ONUR
Beşyüze yakın yabancı gazetecinin üye olduğu Yabancı Basın Merkezi’nin her yıl geleneksel olarak verdiği sinema ödüllerinde, Vittorio ve Paolo Taviani kardeşlere, İtalyan Sineması’na (en ağır ekonomik kriz dönemlerinde bile) katkılarından dolayı Yaşamboyu Onur Ödülü verildi.

Ferzan Özpetek jüri başkanı
Yönetmen Ferzan Özpetek, 26-31 Temmuz tarihleri arasında İtalya’nın Taranto kentinde ilk kez yapılacak olan Jonio Eğitim Filmleri Festivali’nde jüri başkanı seçildi.
Jüri üyeleri, sinema dünyasından profesyonel 5 isim ve 150 üniversite öğrencisinden oluşuyor. 10 filmin yarışacağı festivalde, 20 İtalyan Üniversitesi, Akdeniz ülkelerinden ve Litvanya’dan Üniversite öğrencileri, sinema atölyeleri ve toplantılar gerçekleştirecekler.
Festivalin resmi sitesi: http://www.jeffestival.org


Kaynak: ntvmsnbc
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir