Yunus Nadi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kültür ve sanat haberleri
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Enchanting
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum
Mesajlar: 7916
Kayıt: 09-06-2005 14:13
Konum: Ankara

Yunus Nadi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Mesaj gönderen Enchanting »

Cumhuriyet Gazetesi'nin '2005 Yunus Nadi Ödülleri' törenle sahiplerine verildi.


Beş dalda ödül verilen yarışmaya bu yıl 410 kişi katıldı ve yarışmanın her dalı için ayrı bir jüri, ödül alacak kişileri belirledi.

'Sosyal Bilimler Araştırması' dalındaki ödül, 'Yazıları ve Röleveleriyle Sedat Çetintaş' adlı yapıtıyla Ayla Ödekan ile 'Anadolu'dan Yeni Dünyaya' adlı eseriyle Rıfat N. Bali arasında paylaştırıldı.

'Roman' dalındaki ödülü, 'Ateş ve Kuğu' adlı yapıtıyla Burhan Günel kazandı.

'Öykü' dalındaki ödül, 'Dönüşsüz Yolculuklar' adlı kitabıyla Ethem Baran ile 'Öykü Sersemi' adlı çalışmasıyla Sibel K. Türker arasında paylaştırıldı.

'Şiir' dalındaki ödüle, 'Zamansız' adlı kitap dosyasıyla Ali Püsküllüoğlu ile 'Lanettayin Bir Şair' adlı kitabıyla İsmail Uyaroğlu layık görüldü.

'Karikatür' dalında verilen ödülü ise Muhammet Şengöz ile Mehmet Ateş Gülcügil kazandı.

Sultanahmet'teki İbrahimpaşa Sarayı'nda düzenlenen törende, Eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İsmail Hakkı Karadayı şiir dalındaki, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ise öykü dalındaki ödülleri sahiplerine verdi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Cumhuriyet Vakfı Başkanı İlhan Selçuk'a gönderdiği mesaj da törende okundu.

Cumhurbaşkanı Sezer'in mesajında ödüllerle kültür sanat ve yazın dünyasının zenginleştirildiğine değinildi:

"Çağdaşlaşmanın başarısı için kültür ve sanatın desteklenmesi gerektiği düşüncesinden hareket eden Cumhuriyet Gazetesi, Yunus Nadi adına düzenlenen ve kurumsallaşan ödüllerle, kültür sanat ve yazın dünyamızı zenginleştirmektedir."

"Cumhuriyet tarihinin köklü ödüllerinden olan Yunus Nadi Ödülleri, sanatçılarımızı özendiren, başarılı ve özgün çalışmaların artmasını sağlayan işleviyle ülkemizde önemli boşluğu doldurmaktadır. Yunus Nadi'yi saygıyla anıyor, 59'uncu Yunus Nadi Ödülleri'ni kazanan tüm sanatçılarımızı kutluyorum.''

Törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, Cumhuriyet Gazetesi yazar ve çalışanlarının yanı sıra edebiyat ve basın dünyasından davetliler katıldı.

Kaynak : CNN Turk
bir gün ve gerçekten, her şey çok güzel ölecek!
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir