Deep Purple Geliyor!

UYARI: Hiç bir sanatçıya veya kişiye ait MP.3 ve benzeri müzik dosyaları ya da linkleri yayınlamak ve paylaşmak yasaktır.
Sevdiğiniz şarkılar, yeni çıkan albüm tanıtımları, sevdiğiniz yerli ve yabancı sanatçılar hakkında yorumlar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
vega
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 213
Kayıt: 07-12-2004 12:48

Deep Purple Geliyor!

Mesaj gönderen vega »

Efsane rock grubu Deep Purple Parkorman'da

Resim Uzun bir aradan sonra Bananas dünya turnesi kapsamında ülkemizi ikinci kez ziyaret edecek olan Deep Purple, RockIstanbul ORG organizasyonuyla 23 Temmuz 2005 tarihinde Parkorman'da.
Deep Purple, bitmek tükenmek bilmeyen kadro değişimlerini atlattı ve İngiliz hard rock kavramını tam olarak oluşturabilmek adına o muhteşem progressive rock tarzlarından kulakların pasını alan heavy metal tarzına bir geçiş yaptılar. Bir dönem, Guinness Rekorlar Kitabı'nca 'en gürültülü' grup olarak gösterilen Deep Purple, şüphesiz ki Ritchie Blackmore, David Coverdale ve Ian Gillan'ın kariyerlerinin en önemli parçası oluverdi.

Resim Grup, 1968 yılında İngiltere Hertford'da kuruldu. O dönemki ilk kadro gitarda Blackmore, vokalde Rod Evans, bas gitarda Nick Simper, klavyede Jon Lord ve davulda Ian Paice'den oluşmaktaydı. 1998 yılında Steve Morse grubun çeşitli nedenlerle dağılan üyelerini yeniden stüdyoya girmeleri konusunda ikna etti. Bu süreci 98 çıkışlı 'Abandoned' albümü ve Royal Albert Hall'deki orkestral performans takip etti. Aynı yıl grup, 68-98 dönemini içeren bir set çıkardı. Bu sette demolar, hit parçalar, canlı kayıtlar, yayınlanmayan parçalar bulunuyordu.

90 sonları ve 2000 başlarında daha başka setler de sunan grup pek çok konserinin DVD'lerini de yayınlamaya başladı. Blackmore ise gruptan ayrıldıktan sonra çalışmaya devam ederek eski Rainbow kimliğini yeniden canlandırmak üzere bir albüm çıkardı (Stranger in Us All). Bunun sonrasında ise Rönesans etkileşimli 'Blackmore's Night' albümünü, aynı zamanda nişanlısı olan vokalisti Candice Night ile birlikte yayınladı.

Bütün bu kadro değişimlerine rağmen Deep Purple, 23 Temmuz'da verecekleri konserle hala ayakta olduklarını bir kez daha kanıtlayacak ve Parkorman'ı yerinden oynatacak.


Kaynak:e-kolay
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Ahrefs [Bot] ve 1 misafir