LES REVENANTS - Geri Döndüler

Vizyondaki filmler, tiyatrolar, haberler..
Cevapla
Kullanıcı avatarı
DeepBlueSeaOne
Slow Friend
Slow Friend
Mesajlar: 46
Kayıt: 14-06-2005 21:08
Konum: Çok UzakLARdan :)
İletişim:

LES REVENANTS - Geri Döndüler

Mesaj gönderen DeepBlueSeaOne »

ResimTÜRKÇE ADI: Geri Döndüler
ÜLKE: Fransa
TÜRÜ: Bilim Kurgu
YÖNETMENİ: Robin Campillo
SÜRE: 105 dakika
DİLİ: Fransızca
YAPIM YILI: 2004
ORJİNAL MÜZİK: Jocelyn Pook, Martin Wheeler
SENARYO: Robin Campillo, Brigitte Tijou
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: Jeanne Lapoirie
OYNAYANLAR: Géraldine Pailhas, Jonathan Zaccaï, Frédéric Pierrot, Victor Garrivier


FİLMİN KONUSU:

Zombi filmlerinin ana teması olan ölülerin dirilip dünyaya dönüşü, 'Geri Döndüler'de farklı bir tarzda ele alınıyor. Bu kez amaçları, dünyayı ele geçirmek değil; sadece geçmişteki yaşamlarını eskisi gibi sürdürebilmek isteğindeler...
Günün birinde, dünyada son on yılda ölen herkes dirilerek yaşamlarını sürdürdükleri sokaklara, evlere döner. Onları dirileren ayıran tek özellik, vücut ısılarının birkaç derece daha düşük olması; zorunlu olmadıkça konuşmamaları ve uyumamalarıdır. Yine de, geceleri şehrin sokaklarında yürüyen ve diğerleriyle buluşan geri dönenler, tuhaf davranışları ve ağır hareketleri ile toplumdan ayrık dururlar.
Devletler ve diğer tüm kurumlar bu sıradışı ziyaret karşısında şaşkındır. Geri dönenlerin evlerinde artık başkaları yaşamakta, işlerinde başkaları çalışmaktadır; dul eşleri başkalarıyla evlenmiştir. Yaşam onlardan sonra devam etmiş; onların hayattayken sahip oldukları herşey başkaları arasında paylaştırılmıştır.
Mathieu da geri dönenlerden biridir. Eşi Rachel, karşısındakinin ölmüş kocası olduğunu uzun süre kabul edemese de, bir süre sonra buna ikna olur ve çift, ölümle yaşam arasında tuhaf bir ilişki yaşamaya başlar...
[img]http://img363.imageshack.us/img363/8403/deepabjk9cu.gif[/img]
Kullanıcı avatarı
rft
Fast Friend
Fast Friend
Mesajlar: 177
Kayıt: 04-06-2005 15:55

Mesaj gönderen rft »

bana göre pek güzel bi film değildi..beğenen çıkar mı bilemiyorum ama bence fazla abartılmış bir yapıt..film,üstteki mesajda gözüken resim karesi ile başlıyor..başlarda heyecanla neler olacağını bekliyorsunuz ama sonlara doğru kafanızdaki soru işaretleri kalkmıyor..resmen gizemli bi şekilde başlayıp,gizemli bi şekilde bitiyor..evet,farklı bi konu ama doğruyu söylemek gerekirse ben,pek tatmin olmadım bu filmden..derken film o muhteşem finalle bitiveriyor..aman allahım,o ne güzel bi finaldi öyle(!)..izleyenler bilir,ne kadar da harika bi şekilde bitiyordu di mi ;"küt" diye :P ama hayırr,şimdi haksızlık etmeyeyim,hoş filmdi :P emeğe saygım vardır,o kadar uğraşmışlar ne de olsa..neyse izleyin izleyin,bi şey kaybetmiş olmassınız :)
readme.txt



[size=34]Eğer bu yazıyı okuyabiliyrsanz,ya matrix'e falan girdiniz ya da ileri derecede hipermetropsunz(böö) :p
msjımı beğenmeyip te kem küm edenler,dünyayı kurtarmak için gerekli bilgiyi,google'da bulabilrler :p (böö #2)[/size]
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir