Tazmanya kaplanının yaşadığını kanıtlayana rekor ödül

Ana Sayfa'da yayınlanan güncel haberler.
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

Tazmanya kaplanının yaşadığını kanıtlayana rekor ödül

Mesaj gönderen Eternity »

ResimAvustralya'da bir dergi, uzun zaman önce soyu tükenen Tazmanya kaplanının yaşadığını kanıtlayan kişiye 1.25 milyon Avustralya Doları (yaklaşık 1 milyon 325 bin YTL) ödül vaat etti.

Haftalık ''The Bulletin'' dergisinin editörü Garry Linnell, ödülün Avustralya'nın en uzun süredir devam eden gizemlerinden birinin çözümüne yardımcı olacağını umduğunu söyledi.

Avrupalılar tarafından avlanan, bilinen son Tazmanya kaplanı, 1936'da ölmüştü. Kaplan bir zamanlar Avustralya'nın çeşitli yerlerinde görüldüğü halde, son olarak güneydeki Tazmanya adasında yaşadığı için bu isimle anılıyor.

Tazmanya kaplanı ile ilgili en son olarak geçen ay bir Alman turist iddiada bulundu. Turist, St. Clair gölü yakınında bu hayvanın fotoğrafını çektiğini öne sürdü. Çeşitli uzmanlar Alman turistin çektiği fotoğrafın kaplana benzediğini, ancak dijital makineyle çekildiği için bunun gerçek bir Tazmanya kaplanı olup olmadığının doğrulanamayacağını söylediler.

Yetkililer, her yıl Tazmanya kaplanıyla ilgili 150 kadar iddiayı araştırıyor. Derginin ödülü vermesi için Tazmanya kaplanı ile ilgili gerçek delillerin ortaya konması ve uzmanlardan oluşan bir kurulla DNA testlerinin, iddiayı doğrulaması gerekiyor.

Kaynak: Milliyet
En son Eternity tarafından 23-03-2005 00:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

Resimdeki canlının güzelliğini görünce, bunları avlayıp soyunu tüketen insanlardan nefret ettim. İnsanoğlu doğanın dengesini öylesine fazla bozuyor ki; ileride başka tür canlıların varlığı kalmayacak sanırım.

Bu canlıların (belgesel izleyenler bilirler) ekolojik dengeye o kadar büyük katkıları var ki; öldürülmeleri sonucunda bazı dengeler bozuluyor. Varlıklarını hiç farketmediğimiz için belki de üstlerine basarak istemeden de öldürdüğümüz ufacık bir böceğin bile önemli bir yeri var bu yaşamda ve ne yazık ki en büyük katil yani insanoğluna çeşitli amaçlar sonucu hep yenik düşüyorlar.
Kullanıcı avatarı
haticeozmen
Super Friend
Super Friend

Mesaj gönderen haticeozmen »

bu dünya da her canlının yaratılma sebebi vardır.
Kullanıcı avatarı
IWAS
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen IWAS »

ama bişey dikkatimi çekti bu resimdeki hayvan tazmanya kaplanı'na benzemiyor (en azından benim belgeselde gördüğüm kadarıyla gerçi görüntü çok eskiydi)
Eşit olmasın diyorsanız, kadınla erkek...
Kara çarşafa girsin diyorsanız,
Yobazın gazabından ürkerek...
Diyorsanız ki, okumasın
Kadınımız, kızımız;
Budur bizim alın yazımız...
Unutun tüm dediklerimi.
Yıkın, diktiğiniz heykellerimi...
Kullanıcı avatarı
Eternity
Site Admin
Site Admin

Resmi düzelttim, gerçek olanını koydum. Milliyet gazetesi normal bir kaplan resmi koymuş, pek önemsememişler sanırım. Habercilik ciddiyetlerini tebrik ediyorum.

Aslında Tazmanya kurduymuş lakin sırtında görülen çizgiler sebebiyle kaplan olarak da bilinirmiş. :)
Kullanıcı avatarı
Antikky
Fast Friend
Fast Friend
İletişim:

Mesaj gönderen Antikky »

sanki daha tombul ve yapılıdır,bende öle bi şey hatırlıyoum belgeselde.)
Kullanıcı avatarı
alaybozan
Best of TurkiyeForum
Best of TurkiyeForum

Mesaj gönderen alaybozan »

Benim izlediğim belgeselde son tazmanya kaplanı 1920 yılında (tam tarih olmayabilir) bir hayvanat bahçesinde sergileniyordu
ufo gören masum köylü!! Koçum benim!!